Sektörel
03 Mayıs 2013 14:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:24

Hangi köylere ‘havalimanı’ piyangosu vurdu?

Bugün ihalesi yapılacak olan 3. Havalimanı, çevresindeki köylerin de değerini arttırdı.

Hangi köylere ‘havalimanı’ piyangosu vurdu?

 

 
3. köprü ve bağlantı yollarının belirlenmesi, 3. havalimanı ve ön projelendirme aşamasındaki marina projesi,  İstanbul Avrupa yakasındaki Karaburun-Yeniköy-Tayakadın üçgeninde arsa fiyatlarının yükselmesine neden oldu.
Hurriyetemlak.com Genel Koordinatörü Ahmet Kurşunlu, Karaburun’da, güncel arsa satış fiyatlarının deniz gören konut arsalarında metrekare fiyatı 550-650 lira, henüz imar planı bulunmayan Yeniköy’de tarla vasıflı taşınmazlar için istenen satış fiyatının ise metrekarede 200-300 lira civarında olduğunu ifade etti.
Tayakadın’da fiyatların geçen yıla oranla iki kat yükseldiğini kaydeden Kurşunlu, “Yakın çevresindeki maden ocakları ve ulaşım altyapısı eksikliği sebebiyle bu güne kadar ilgi görmeyen İstanbul Avrupa yakasındaki Arnavutköy ilçesindeki Karaburun-Yeniköy-Tayakadın bölgesi, hızla değer kazanıyor. Son zamanlarda 3. köprü ve bağlantı yollarının belirlenmesi, yakın çevredeki maden ocaklarının kapatılacağı haberi, 3. havalimanı ve ön projelendirme aşamasındaki marina projesi gibi etkenlerden ötürü bölge, yatırımcıların ilgi odağı oluyor” diye konuştu.
BÖLGE DEĞER KAZANDI
Bölgenin İstanbul merkezine yakınlığı ve bakir yapısıyla dikkat çektiğini belirten Kurşunlu, “Karaburun-Yeniköy-Tayakadın bölgesinde maden ocaklarının kaldırılacağı ve marina, otel gibi yatırımların yapılacağının açıklanmasıyla bölge değer kazanmaya başladı. 3. köprü bağlantı yolları ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun güzergahının belirlenmesi ile 3. havalimanı projesi, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak. Bölgedeki hareketliliği Hurriyetemlak.com’da yer alan ilanlardan ve bu ilanlara alınan taleplerden de rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz” dedi.
ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Özel Projeler Departmanı Yönetmeni Selçuk Suiçmez ise; bahsi geçen gelişmelerle eşzamanlı olarak bölgedeki maden ocaklarının kalkacağı ve çeşitli marina, otel gibi yatırımların gündeme gelmesiyle bölgenin iyiden iyiye değerini katlamaya başladığını ifade etti. Karadeniz kıyılarındaki marina kapasitesi eksikliğinin değerlendirmek amacıyla geliştirilen projenin orta vadede uygulamaya geçmesinin de planlar arasında olduğunu ifade eden Suiçmez, söz konusu marinanın yalnızca yurtiçinden değil yurtdışından da talep göreceğini ve bölgeyi bir çekim merkezi haline getireceğini, planlanan projelerin gerçekleşmesi durumunda çeşitli yatırımcıların bölgeye talep göstereceğini öngörüyor.
 
Patronlardünyası.com