Fuar
17 Mar 2014 10:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:56

GYODER'den yabancıya yatırım daveti

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), dünya gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma noktalarından Mipim 2014 Gayrimenkul Fuarı’nda düzenlediği özel oturumda yabancı yatırımcılarla Türkiye’deki iş ve yatırım fırsatlarını paylaştı.

GYODER'den yabancıya yatırım daveti
GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur’un moderatörlüğünü yaptığı “Türkiye Gayrimenkul Piyasası Dinamikleri: Gelişmekte olan piyasalar içinde Türkiye’nin yeri” konulu panele Tishman Speyer Genel Müdürü Nate Shanok ve AECOM Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Giles Scott panelist olarak katıldı. 

“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER”, Türkiye’yi ve gayrimenkul sektörünü uluslararası platformlarda da en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. GYODER, 11-14 Mart 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve yüzlerce sektör profesyonelini buluşturan dünyanın en büyük ve prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM’de düzenlediği oturumla, yabancı yatırımcıya Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı.

Türkiye Gayrimenkul Sektörü’ndeki gelişmelerin ve marka şehir İstanbul’un fırsatlarının paylaşıldığı ve değerlendirildiği “Türkiye Gayrimenkul Piyasası Dinamikleri: Gelişmekte olan piyasalar içinde Türkiye’nin yeri” konulu oturumun moderatörlüğünü GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur yaptı.

Panelde, Türkiye gayrimenkul sektörü dinamiklerini ve fırsatlarını yabancı yatırımcılar açısından ele aldıklarını belirten GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son 10 senesini değerlendirerek, önümüzdeki senelerde gayrimenkul sektörüyle ilgili beklentilerini dile getirdi. Sur, Türkiye’yi güvenli bir liman haline getirmenin, kentleri marka kentler haline çevirmenin ve yabancı yatırımcının ne beklediğini, ne görmek istediğini bilerek ona göre adım atmanın önemini vurgulayarak “bölgede ekonomik ve politik stabilite sağlandığı sürece, yabancının Türkiye’de daha fazla yatırım yapacağına inanıyorum” dedi.

Yabancı gözü ile Türkiye’nin cazip bir piyasa olduğunu belirten Dünyanın en köklü gayrimenkul yatırım şirketlerinden Tishman Speyer Genel Müdürü Nate Shanok, “Türkiye demografik temelleri, dinamik yapısı ve büyüme potansiyeli ile gayrimenkulün farklı segmentlerinde yatırım fırsatları sunan bir ülkedir” dedi. 

Markalaşma sürecinde İstanbul’un sahip olduğu değerlere dayanarak neler yapılması gerektiğine dair önemli değerlendirmelerde bulunan AECOM Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Giles Scott ise, şehirlerin markalaşma süreçlerini anlatarak İstanbul’un global şehirler içinde önemli bir konumda bulunduğunu belirtti.