Konut Haberleri
19 Eki 2016 07:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:45

Güvenlik için AVM'lerde yüz tanıma sistemi!

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Bora Doğualp, AVM’lerde yüz tanıma sistemleri ve kameralara olan yatırımların arttığını açıkladı...

Güvenlik için AVM'lerde yüz tanıma sistemi!
Son yıllarda yaşanan gelişmelerle son 1.5 yılda alışveriş merkezi, sanayi tesisi, raylı sistemler ve enerji santralleri gibi alanlarda güvenlik talebi yükseldi. Bu alanda personelden çok elektronik sistemlere ilgi olduğunu dile getiren Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Bora Doğualp, “Alışveriş merkezlerinin birçoğunda yüz tanıma sistemleri kullanılmaya başlandı. Ayrıca bir AVM’nin hemen her köşesinde kameralar kullanılıyor. Tüm bunların yanı sıra x-ray cihazlarına da talep arttı” şeklinde konuştu.

Sektörün her yıl büyüme kaydettiğin dile getiren Doğualp, şunları anlattı: “Personel sayısı ve ciro bakımından sektör her yıl ortalama yüzde 7 büyüyor. Son 1.5 yılda güvenlik hizmetlerine ilgi arttı. Ancak burada personel sayısı bakımından çok büyük bir talep söz konusu değil. Şirketler ve kamu daha çok güvenlik ekipmanlarına ve elektronik sistemlere yöneldi. Bu alanda çok ciddi talepler geliyor. İstanbul başta toplam üzere doğu bölgelerinde de hemen her yere kamera sistemleri kuruluyor. Bunlar suça karşı hem caydırıcı oluyor hem de hata risklerini azaltıyor.”

Güvenlik sektöründe 900 bin kişinin güvenlik personeli kartına sahip olduğunu anlatan Doğualp, şu bilgileri verdi: “Ancak sektörde çalışan kişi sayısı 320 bin civarında. Bunnu yüzde 80’i erkek, yüzde 2’sini kadın çalışanlar oluşturuyor. Silahlı ve silahsız olmak üzere iki farklı belge bulunuyor. Yıllık 7 milyar liralık ciroya ulaşan sektörde 1.402 şirket yer alıyor. Personelin belgeleri 5 yılda bir yenileniyor. Türkiye’de 67 bin şirket güvenlik hizmeti alıyor. Sektörde çalışanların önemli bir bölümü 20-30 yaş aralığında.”

TÜRKİYE’de güvenlik sektöründe çalışanların bu alanı bir meslek olarak görmediğini dile getiren Bora Doğualp, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu alanda önümüzdeki dönemde yeni çalışmalar başlıyor. Güvenlik sektöründe de uzmanlık getiriliyor. Yani bankada çalışan güvenlik elemanı ile enerji santralinde çalışan güvenlik elemanı farklı eğitimler alacak. Böylece güvenlik sektöründe de uzmanlık gelecek. Bu düzenleme yapıldıktan ve uygulamaya geçtikten sonra sektörde çalışanlar hem daha farklı ücretler alabilecek hem de bu alanı meslek olarak görebilecek.”
ETİKETLER
#güvenlik #AVM