Konut Haberleri
22 Mayıs 2016 13:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:21

Gürcistan'da konut yatırımı yapan 3 kat daha hızlı kazanıyor

Maqro Construction CEO’su Murat Avcı, çabuk kar yapmak isteyenlerin Gürcistan'dan ev almasını önerdi.

Gürcistan'da konut yatırımı yapan 3 kat daha hızlı kazanıyor
Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan ayrılarak yeniden inşa sürecine giren Gürcistan’da Türk inşaat şirketleri büyük bir pay aldı. Türk müteahhitler ülkedeki en büyük havalimanı, hastane, karayolu ve enerji santrallerinin yapım işinin yanı sıra konut işine de girmeye başladı.

Gürcistan’daki en büyük 10 yabancı yatırım listesine giren Türk inşaat şirketi Maqro Construction CEO’su Murat Avcı, Gürcistan’ın çabuk kar etmek isteyen konut yatırımcıları için iyi bir adres olduğunu söyledi.

İstanbul'a Göre 3 Kat Daha Hızlı Amorti
Ülkede niteklikli site ya da proje bulmanın zor olduğunu belirten Avcı, bu yüzden iyi site ve projelerin çabuk kiracı bulduğunu ve yüksek kira geliri getirdiğini açıkladı. Gürcistan’daki konut fiyatlarının İstanbul’a göre daha uygun olduğunu ve İstanbul’a göre 2-3 kat daha hızlı amorti edildiğini söyleyen Avcı, Gürcistan’da amortisman süresi 10 yılın altında, hatta biz bu süreyi kendi projelerimizde 7-8 yıla kadar indirdik” dedi.

Vizesiz Pasaportsuz Girilebiliyor

Avcı, Türkiye’den vizesiz ve pasaportsuz giriş yapılabilen Gürcistan’da Türklerin konut yatırımı yapabilmesi için önünde herhangi bir yasal engel bulunmadığını belirtti.

Fiyatlar Yükselecek

Proje Geliştirme, Pazarlama ve Satışlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kaan Karaer ise Gürcistan’da konut fiyatlarının şu an ulaşılabilir olduğunu ancak yatırım yapacakların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği ile Haziran 2014’te Birlik Anlaşması imzalayan Gürcistan’da anlaşmayla beraber ekonomik durumun daha da iyileşeceğini belirten Karaer, “Başta konut olmak üzere fiyatlarda artış yaşanacak” diye konuştu.