Konut Haberleri
30 Mayıs 2019 16:34 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2019 16:47

Gurbetçiler için ev almanın tam zamanı!

Emlakçılar Odası Başkanı Sağlam, bir yıldır dövizdeki dalgalanmaya rağmen ev fiyatlarının artmadığına dikkat çekerek özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlar için ev almanın tam zamanı olduğunu söyledi

Gurbetçiler için ev almanın tam zamanı!

ANTALYA Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, son bir yıldır döviz fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte ev fiyatlarının artmadığını söyledi.

Antalya Ekspres Gaztesi'nin haberine göre; yurt dışında yaşayan vatandaşların ise dövizdeki artışla beraber paralarının değer kazandığına dikkat çeken Sağlam, gurbetçi vatandaşlar için ev almanın tam zamanı olduğunu belirtti. Sağlam, “Dövizdeki dalgalanmaya rağmen son bir yıldır ev fiyatlarında artış yaşanmadı.  Dövizdeki dalgalanmayla birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşların parası değerlendi ve yurt dışında yaşayan vatandaşların daire alması avantajlı konuma geldi. Yaz tatili için Antalya’ya gelen ve memleketi Antalya olan gurbetçi vatandaşlar için ev almanın tam zamanı” dedi.

Sağlam, öte yandan devlet bankalarında konut kredi faiz oranlarının 1,28’den 1,68’e özel bankalarda ise 2 ve 2,50 arasında değişen faiz oranlarının vatandaşların konut almasını zorlaştırdığını ifade etti. Vatandaşın da gelir seviyesinin düşük olması nedeniyle mülk satışlarının durma noktasına geldiğine dikkat çeken Sağlam, “Mülk edinimleri durma noktasına geldi. Sektörümüzde durgunluk yaşanıyor” diye konuştu.

 EMLAKÇILAR RAHATSIZ

Emlakçıların mülk satışı dışında yaşadıkları sorunlara değinen Sağlam, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte günlük ve haftalık mobilyalı dairelerin kiralanmaya başladığını söyledi. Günlük ve haftalık olan mobilyalı daireleri emlakçıların kiralamadığını belirten Sağlam, bu durumun emlakçılık sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Sağlam, “Yaz mevsimi geldi. Günlük haftalık mobilyalı daireler kiralanmaya başladı. Şunu belirteyim emlakçılar vatandaşa günlük ya da haftalık mobilyalı daire kiralamıyor. Yaz mevsiminde günlük daireleri emlakçılar kiralıyor gibi toplumda emlakçılar üzerinden olumsuz bir algı yaratılmaya başladı.Emlakçılar olarak bir yıllık kiraya verdiğimiz dairede bile bir aylık komisyon alıyoruz. Günlük ya da haftalık kiraya verilen dairede emlakçı ne kadar komisyon alabilir ki? Mesleğimize leke sürülmek isteniyor. Meslektaşlarımızın adlarının günlük ya da haftalık kiraya verilen dairelerde kullanılmamasını istiyoruz. Bu işlerin emlakçılarla ilişkisi yok” diye konuştu.