Konut Haberleri
27 Eyl 2018 12:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:58

Gurbetçi rotasını konuta çevirdi!

Dolardaki yükseliş yüzde 35 avantaj sağlayınca gurbetçilerin Türkiye’den ev alımları arttı. Özak GYO’nun patronu Akbalık, “Türkiye’deki fırsatları anlatarak yeni bir pazar yarattık” dedi.

Gurbetçi rotasını konuta çevirdi!
Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat’ın Emlak Konut güvencesiyle İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul’da inşaatta sona yaklaşıldı. İnşaatta sona yaklaşmalarıyla birlikte satışların arttığını belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, özellikle döviz geliri olan kesimin son dönemde yaşanan dalgalanmayla birlikte harekete geçtiğini söyledi.

TL üzerinden satış yaptıklarını vurgulayan Ahmet Akbalık, “Yurt dışında yaşayan Türkler’e bir iletişim çalışmamız oldu. Dolardaki yükseliş sayesinde en çok gurbetçiler için fırsat oluştu. 1 milyon euro fiyatla baktığı ev 650 bin euro olunca alıma geçtiler, yüzde 35 gibi bir avantaj oluştu. Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere’de yaşayan gurbetçilere 17-18 daire satışımız oldu son dönemde. Türkiye’deki fırsatları anlatarak yeni bir pazar yarattık” diye konuştu.

535 milyon lira ciro

Satış rakamlarından da söz eden Ahmet Akbalık, yılın ilk yarısında Emlak Konut projeleri arasında 234.9 milyon lira ile ciro rekortmeni olduklarını hatırlattı. Akbalık, şunları söyledi: “Geride bırakmak üzere olduğumuz 3. çeyrekte, ciromuz 300 milyon lira düzeyinde seyrediyor. 2018’in ilk 9 ayında ciromuz toplamda 534.9 milyon liraya ulaştı. Satışa çıktığımız 2016 yılından bu yana toplam ciromuz 1.4 milyar lira oldu. Yeni sezona hızlı bir başlangıç yaptık. İnanıyoruz ki Büyükyalı 3’üncü çeyrekte bize bir şampiyonluk daha yaşatacak ve 2018’i de liderlikle tamamlayacağız.”
Projenin 4 mahalleden oluştuğunu belirten Akbalık, satışta olan ilk 3 fazda toplam 1.207 konut olduğunu, tamamlanma oranının da yüzde 85’e geldiğini, henüz satışa çıkmayan son fazda inşaatın yüzde 35’lerde olduğunu ifade etti. Projede çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini Akbalık, “Sahada 2 bin 300 çalışanımız söz verdiğimiz gibi yaşamın 2019’da başlaması için canla başla çalışıyor. Haziran 2019’de teslimler, Eylül ayında yaşam başlar” dedi.

Köprü yarılandı metro açılıyor

Projelerinin hem konumu hem de yeni ulaşım yatırımlarıyla öne çıktığını söyleyen Ahmet Akbalık, “Büyükyalı’yı, sahil şeridine direkt bağlayan köprümüz yarılandı. Caddeyi köprünün altına taşıma çalışmaları 1 ay içinde tamamlanacak. Büyükyalı’nın arkasında bulunan Zeytinburnu Metro Durağı da 2018 sonunda hizmete açılacak” dedi.