3.sayfa
10 Şub 2018 12:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Günü birlik evlere 4’üncü baskın

Polis ekipleri ülke genelinde günü birlik evlere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda toplam 1 milyon liranın üzerinde ceza kesildi ve birçok ev mühürlendi.

Günü birlik evlere 4’üncü baskın
Emniyet ekipleri tarafından ülke genelinde eş zamanlı olarak rezidans, günübirlik kiralanan evlere yönelik denetimlerin dördüncüsü yapıldı. Denetlemelerle genel güvenlik ve genel sağlık açısından risk taşıyan unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi ile yakalanması, kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi ve terör örgütü mensuplarının örgütsel faaliyetler yürütebilecekleri göz önünde bulundurularak, terörle mücadelenin etkin olarak yürütülmesi amaçlandı.

1 MİLYON 362 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Denetlemeler kapsamında, Kimlik Bildirim Sistemi'ne kaydedilen veya yapılan araştırmalarda günübirlik ev olabileceği değerlendirilen 8 bin 806 ev kontrol edildi. Ekiplerce 20 ev yeni kayıt altına alınırken, yasaya aykırı faaliyet gösterdiğinden 53 konutun kapatılması için işlem başlatıldı. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'na muhalefet etmekten 280 ev sahibine toplam 1 milyon 362 bin 317 lira idari para cezası verildi.

15 KAÇAK VE 3 SİLAH EVLERDE YAKALANDI

Denetimler sırasında haklarında yakalama kararı olan 15 kişi yakalanırken, vize ihlali yapan 26 yabancı uyruklunun sınır dışı edilmesi için işlemler başlatıldı. Ekiplerin evde yaptığı aramalarda, 3 tabanca, 81 adet mermi ve 8 gram esrar maddesi ele geçirildi.