Sektörel
21 Haz 2013 10:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:28

Güllüoğlu yurtdışında 75 şubeye açacak

Toplam 10 ülkede şube açan baklavacı Güllüoğlu, 2015 sonunda yurtiçinde 25, Amerika'da 50, Avrupa'nın önemli başkentlerinde toplamda 15 şubeye, Arap ülkelerinde ise 10 şubeye ulaşmayı hedefliyor

Güllüoğlu yurtdışında 75 şubeye açacak
Baklavacı Güllüoğlu Genel Müdürü Fatih Güllü, ABD'de New York'ta Manhattan, Brooklyn-Brighton Beach, Queens-Astoria, New Jersey'de Cliffside Park ve Kaliforniya'da Los Angeles, Libya'da Trablus, Hollanda'da Amsterdam ve Almanya Düsseldorf'taki şubeleriyle Türk yemek ve baklava kültürünü dünyaya tanıttıklarını söyledi.
 
Güllü, Suudi Arabistan halkını da Güllüoğlu ile buluşturacaklarını ve çok yakında Riyad şube açılışını yapacaklarını ifade etti. Güllüoğlu'nun Avrupa'daki büyüme hedeflerini adım adım gerçekleştirdiklerini kaydeden Fatih Güllü, "Yurtdışı şubeleşme stratejimize büyük önem veriyoruz" dedi. Almanya'da yaşayan ve nüfusu 3 milyonu bulan Türk toplumunun yaklaşık üçte birinin yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin başkenti Düsseldorf şubesinin lojistik anlamda da çok önemli bir lokasyona sahip olduğuna değinen Fatih Güllü, "Şubemiz, Düsseldorf kent merkezinde yer alan ünlü ‘Altstadt' semtinde bulunuyor. Şehrin en eski ve turistik bölgesi. Eğlence yerleri ile ünlü. Biz de şubemizi kentin ahengine uyacak şekilde konumlandırdık. Şubenin ön tarafında ziyaretçilerimizin kaliteli vakit geçireceği teras bölümü bulunuyor. Ayrıca şube tasarımı yapılırken Avrupalıların zevklerine önem verdik. Onların sevdiği renkleri ve tasarımları uyguladık" diye konuştu.
 
Arap ülkelerinde 10 şube açacak
 
Genel Müdür Fatih Güllü, Avrupa'da Almanya merkezli büyümeyi hedeflediklerini vurgulayarak, iki sene içerisinde Avrupa'da 15 şubeye ulaşacaklarını söyledi. Güllü şunları söyledi:
 
"2015 yılı sonunda yurtiçinde 25, Amerika'da 50, Avrupa'nın önemli başkentlerinde toplamda 15 şubeye, Arap ülkelerinde ise 10 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu büyüme planlarımızı hayata geçirmek için ürün standardizasyonumuzu en mükemmel biçimde korumak istiyoruz. Şu anda yurt içinde 20 şubemiz bulunuyor. 500 kişi istihdam ediyoruz."
 
Urfa'da Güllüoğlu adıyla peynir
 
Şanlıurfa'da yaklaşık 5 milyon TL değerinde yatırımla AB normlarında süt işleme tesisi kuracaklarını hatırlatan Fatih Güllü, iki dönümü kapalı olmak üzere beş dönümlük arazi üzerine kurulacak tesiste, Urfa sadeyağın yanı sıra beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri ve Urfa peyniri gibi ürünleri de Güllüoğlu markasıyla üreteceklerini anlattı. Tesisi 35 ton/gün kapasiteli olacak.
 
Kobiden