Konut Haberleri
22 Haz 2017 10:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

Gölyazı UNESCO Listesi'ne aday!

Japonların hazırladığı Avrupa'nın en güzel 30 kasabası listesine giren Bursa Gölyazı Köyü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye aday oldu.

Gölyazı UNESCO Listesi'ne aday!
Japon Seyahat Acenteleri Birliği tarafından hazırlanan raporda Avrupa'nın en güzel 30 kasabası listesine Türkiye'den Bursa'nın Gölyazı Köyü de girdi. Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı’yı UNESCO Dünya Mirası listesine dahil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bölgede sürdürülen arkeolojik kazı çalışmaları sırasında Apollonia Tapınağı’nda 4 bin kişilik dev bir anfi tiyatronun izlerine rastlandığını belirterek, “Kazılar sırasında çok değerli hazineler bulduk. Müze müdürlüğümüz ve Uludağ Üniversitesi’yle birlikte çalışıyoruz. Çıkan her türlü değerli obje ve eşya envantere dahil oluyor. Gün yüzüne çıkacak olan bu değerler Gölyazı’yı Türkiye’de önemli bir konuma getirecek” diye konuştu. 

Yaz aylarında hafta sonları Gölyazı’yı ortalma 20 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Bosbey, “Altyapı çalışmaları halen tamamlanamadı. Altyapı kurumları çalışmalarını tamamlanmalı ki belediye olarak üst yapı çalışmalarını yapabilelim. Binalarda restorasyon projelerimiz, yöre halkının ticari hizmetini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. Gelen turistlere Gölkuşu ile tekne gezintisi yapma imkanı da sunduklarını aktaran Bozbey, “20 kişilik özel bir göl teknesi yatırımı yaptık. Amacımız sandal gezintisinden daha güvenilir bir imkan sunmak. Bölgede bir kooperatif kuruldu ve bu çatı altında sandalcıların da birleşip göl teknesi almasını ve işletmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

TREN VE ELEKTRİKLİ BİSİKLET

Gerekli çalışmaların tamamlanmasıyla yarımadaya araç girişlerini yasaklayıp, ulaşımı, 2 tren ve elektrikli bisikletler ile sağlayacaklarını ifade eden Bozbey, “Biri elektrikli diğeri dizel iki tren aldık. Devreye alacağız ama altyapı sorunu nedeniyle alamıyoruz. Elektrikli bisiklet yatırımı yaptık. Gölyazı’yı araç trafiğine kapatalım araçları oluşturulan otoparka park edilsin ve ulaşım bisikletlerle sağlansın, tren ile ücretsiz taşıyalım hedefindeyiz. Bölgeye farklı bir hava vermek istiyoruz ama altyapı engeli nedeniyle bekletmek zorunda kalıyoruz. Bu projelerin tamamının devreye alınmasıyla rol model olacağız” değerlendirmesinde bulundu.