Konut Haberleri
12 Nis 2016 15:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:12

Gökdelenler diyarında göğe ulaşan proje

Gökdelenlere sıkça rastalanan Dubai'de yeni bir gökdelen projesi gündemde. 28 metre uzunluğunun üstünde olacak yeni yapının projesi hazırlandı.

Gökdelenler diyarında göğe ulaşan proje
Yatırımlarıyla ünlü olan Dubai'de yeni bir mimari proje başlatılıyor. Gökdelen merkezi olarak bilinen bölgede sınırları zorlayacak yükseklikte gökdelen inşa edilecek. 

28 metre uzunluğundaki Burj Khalifa'nın yer aldığı Dubai'de çok daha yüksek yeni bir gökdelen inşa edileceği açıklandı..

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı 7 Emirlik’ten biri olan Dubai’nin simgelerinden Burj Khalifa'yı tahtından edecek daha yüksek bir gökdelen inşası için hazırlıklar başladı.

Toplam yüksekliği 828 metre olan Burj Khalifa'yı inşa eden şirket tarafından hayata geçirilecek olan yeni gökdelen projesinin yüksekliği henüz açıklanmadı. Burj Khalifa'dan daha yüksek olacağı bilinen yeni gökdelenin 1 milyar dolar maliyetle hayata geçirileceği tahmin ediliyor.

2020 yılında kadar tamamlanması öngörülen yeni gökdelenin Dubai'de gerçekleştirlecek olan Dünya Ticaret Fuarı'na yetiştirilmesi hedeleniyor.