Konut Haberleri
16 Eyl 2016 16:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:39

Giresun Tabiat Parkı turizme kazandırılıyor

Giresun’un en önemli turizm alanlarından biri olan Kulakkaya yaylasındaki Ağaçbaşı Tabiat Parkı, yaz ve kış turizmine kazandırılmak üzere yeniden düzenlenecek...

Giresun Tabiat Parkı turizme kazandırılıyor
Giresun’un en önemli turizm alanlarından biri olan Kulakkaya yaylasındaki Ağaçbaşı Tabiat Parkı’nda yayla turizmine katkı sağlayacak yeni bir proje hayata geçiriliyor. Yaz ve kış turizmi düşünülerek planlanan  "Karadeniz Mahallesi Projesi" kapsamında Kulakkaya yaylasındaki Ağaçbaşı Tabiat Parkı’na çim kayağı, snowboard faaliyetlerinin yanı sıra yöre kültürünün yakından tanıtılacağı donatılar eklenecek.

Ağaçbaşı Tabiat Parkı’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Turizmci İbrahim Özkuş, parkın yaz ve kış turizmine kazandırılması yönünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile koordineli bir çalışma yürütüldüğünü, proje sayesinde Karadeniz mahalle kültürünün yaşatılacağını söyledi.

Ağaçbaşı Tabiat Parkı projesi kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın su, ulaşım, otopark ve çevre güvenliği çalışmaları yaparken kendilerinin ise Karadeniz Mahallesi oluşturulması yönünde bir konsept belirlediklerini söyleyen Özkuş, Ağaçbaşı Tabiat Parkı’nda Karadeniz usulü ahşap ve göz dolgu tabir edilen taş dolgulu küçük müstakil evler şeklinde konaklama tesisi yapılacağını ayrıca orman içinde yürüyüş parkuru, piknik alanları, bisiklet yolları ile çim kayağı, snowboard alanı oluşturulacağını belirtti.

 
ETİKETLER
#Giresun