Toki
12 Kas 2020 16:36 Son Güncelleme: 12 Kas 2020 16:47

Giresun sel mağdurları için 7 ayda 144 konut

Giresun'daki sel felaketinin ardından afetzedeler için 144 konut yapımına başlandı. Konutların 7 ayda tamamlanması planlanıyor.

Giresun sel mağdurları için 7 ayda 144 konut

Giresun'daki sel mağdurları için 144 konut yaptırılıyor. Konutların 7 ayda tamamlanması planlanıyor. 22 Ağustos’taki sel felaketinin ardından yaşanan heyelanla birlikte özellikle Dereli ilçesinde hayatını kaybedenler ve yıkılan binalar olmuştu. 

Giresun Dereli'de yaşanan sel felaketinde dereler taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü, park halindeki araçlar ise sele kapılarak sürüklendi. Felatte 5’i asker 11 kişinin hayatını kaybederken, 4 kişi de kaybolmuştu.

Hafızalardan silinmeyecek olan felakette 19 bina yıkılırken, 361 yapı hasar gördü. Alt ve üstyapı ile elektrik, su ve telefon hatları da zarar gördü. Sel afetinin en fazla etkilediği Dereli ilçe merkezi, kaplanan çamur, taş ve topraktan ekiplerin çalışmasıyla temizlendi. 

7 AYDA TAMAMLANACAK

Altyapının yanı sıra hasarlı binalar da iş makineleriyle yıkıldı. Selin izleri silinip, yaraların hızla sarıldığı ilçede esnaf, işyerlerini açarken, yaşam normale döndü. Yaraların sarıldığı Dereli’de, afetzedeler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan projeyle TOKİ tarafından inşa edilecek 144 konutun altyapı ve yapım ihalesinin ardından temel atılıp, yapım çalışmaları başladı. İlçede yapılacak konutların 7 aylık bir sürede tamamlanması bekleniyor. Şehir siluetiyle uyumlu yeni konutlar az katlı olacak.