Konut Haberleri
10 Ara 2014 15:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:17

Geri sayım başladı

2015 yılının ilk aylarında ihale süreci başlayacak olan Kanal İstanbul projesi için Çinli, İtalyan ve Rus firmalarla ön görüşmeler gerçekleştirildiği öğrenildi

Geri sayım başladı
İstanbul'un büyük kısmını adaya dönüştürecek olan ve hakkındaki tartışmaların hala devam ettiği Kanal İstanbul Projesi kapsamında ihale sürec 2015 yılının ilk aylarında başlayacak. 10 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlanırken Çinli, İtalyan ve Rus firmalarla ön görüşmeler gerçekleştirildi.

Dünya Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve ciddi tartışmalara neden olan Kanal istanbul Projesi'nin 25 metre derinliğinde ve 150 metre genişliğinde olacak ve kanal üzerine en az 8, en çok 11 köprü inşa edilecek.

Çılgın Proje olarak da lanse edilen Kanal İstanbul Projesi'niin güzergahının açıklanamsının ardından ise söz konusu bölgelerde gayrimenkul fiyatları tavan yaptı. Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy'ün 3 alternatif bölge olarak düşünüldüğü projede, söz konusu rotanın seçilmesinin sebebi ise arazlerin yüzde 80'e yakınının devlete ait olması.

Kanal İstanbul Projesi için daha önce Silivri, Ortaköy, İnceğiz, Gökçeli, Çanakça, Dağyenice güzergahında yapılacağı açıklanmış ancak Karacaköy, Evcik Baraj ı'ndan Karadeniz'e bağlanan bölümde istimlak edilecek arazilerinçok olması sebebiyle bu güzergahtan vazgeçilmişti.