Konut Haberleri
05 Ara 2016 11:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:52

Geri sayım başladı! 5 dev proje Aralık ayında açılıyor

Bu yıla damgasını vuran dev projelerin açılışları devam ediyor.. Aralık ayı içerisinde de adından sıkça söz ettiren 5 proje açılış için hazırlanıyor..

Geri sayım başladı! 5 dev proje Aralık ayında açılıyor
Tarihi olaylara sahne olan 2016 yılı Türkiye için hızlı geçti. Ayrıca başarılı projelerle de bu yıla damga vuruldu.

Aralık ayı içerisinde açılacak 5 yeni proje daha bulunuyor. Bunlardan bazıları Göktürk-1 uydusu, Avrasya Tüneli, Ilgaz Tüneli, şehir hastaneleri ve Keçiören metrosu bunlardan birkaçı olarak göze çarpıyor.

1- Göktürk-1 uydusu



Türkiye'nin istihbarat gücüne güç katacak Göktürk-1 uydusu, önümüzdeki günlerde fırlatılacak. Göktürk-1, yılda 60 bin görüntü geçecek ve dünya etrafında 90 dakikada bir tur atacak. Göktürk-1, görüntü kalitesi ve kapasitesiyle Göktürk-2’den daha üstün özelliklere sahip olacak.

2- Avrasya Tüneli



Marmaray'ın kardeşi Avrasya Tüneli’nin açılması için de gün sayılıyor. Adı için internet üzerinden yarışma başlatılan İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi’nde çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı ve açılışın 20 Aralık’ta yapılması öngörülüyor.

Toplam 14.6 km uzunluğundaki proje sayesinde Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki yoğun trafikte 100 dakikaya varan seyahat süresi 15 dakikaya düşmüş olacak. Raylı sistem olan Marmaray’ın aksine Avrasya Tüneli’nden otomobiller geçecek. Geçiş ücreti 17 TL olarak belirlenmişti. Günlük toplam 120 bin aracın geçiş yapması planlanıyor.

3- Şehir hastaneleri

Mersin Şehir Hastanesi ve Yozgat Şehir Hastanesi son hazırlıklarını yapıyor. Mersin’de hizmete girecek şehir hastanesi, bin 294 yataklı yapıldı. Yozgat’taki hastanenin ise toplam 475 yatağıyla hizmet vermesi planlanıyor.

4- Keçiören metrosu



Ankara'nın uzun süre beklediği 'Keçiören Metrosu' için deneme sürüşleri yapılıyor. Yapımı için 12 yıl harcanan metroyla 1.5 saatlik mesafe 16 dakikaya inecek. Metronun 2017'de açılması hedefleniyor.

5- Ilgaz Tüneli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ilgaz Dağı'nda düzenlenen yerel yönetimler bölge toplantısı öncesi yapımı süren Ilgaz Tüneli'nde incelemede bulundu.



Karayolları yetkililerinden brifing alan Kaya, 'Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin 15 Aralık'ta açılacağını ifade etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya yaptığı açıklamada, "Başbakanımızın 15 Temmuz gecesi İstanbul'dan Ilgaz'a yola çıktığında Türkiye'deki kalkışma hadisesinin açıklamalarını yaptı. Gerek o olayları takip ettiği noktada önemli olayların yaşandığı, kendisinin temelini attığı ve aynı zamanda ülkenin Başbakanının korumasını yaptığı bir tüneldeyiz. 15 Aralık'ta nasip olursa açılışa hazırlanacak. Ülkemiz adına hayırlı olmasını temmeni ediyorum. Küçük bir çatışmanın da yaşandığı yer burası. Ilgaz Tüneli ben daha önce yukardan da geçtim. Gerek Sinop'dan, gerek Samsun'dan Ankara istikametine geçmek isteyenler bu dağı aşıp, Kastamonu'ya Çankırı'ya varmak isteyenler çok ciddi anlamda ızdırap yaşıyorlar. Bu tünel nasip olursa bu ızdıraba son verecek ve 5.5 kilometre uzunluğunda yaklaşık 4 yılda bitirilmiş muhteşem bir eser" diye konuştu