Ekonomi
22 Mayıs 2015 07:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:43

Gençlere THY müjdesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, THY ile 12-25 yaş arası gençlerin dünyanın her yerine yüzde 30 indirimli biletlerle uçabilmelerini sağladıklarının müjdesini verdi.

Gençlere THY müjdesi
Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen AK Parti Mitingi’ndeki konuşmasına Davutoğlu, Tokatlıları selamlayarak başladı.
 
Konuşmasında, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Tokat’a Anadolujet’in sefer düzenlemeye başladığı müjdesini veren Davutoğlu, Tokat’a yeni bir havalimanı yapılacağını, Tokat’ın Turhal üzerinden hızlı tren aksına bağlanacağını söyledi.

Davutoğlu, Türk gençlerinin dünyaya açılmalarını, Balkanlar’a, Orta Asya’ya, Ortadoğu’ya giderek ecdanın izlerini görmelerini istediğini, bunun için THY ile 12-25 yaş arası gençlerin dünyanın her yerine yüzde 30 indirimli biletlerle uçabilmelerini sağladıklarını kaydetti.
Hazreti Mevlana’nın Tokat’ı “mutlaka gidilmesi gereken yer”, Hacı Bektaş-ı Veli’nin “alimler konağı ve şairler yatağı”, Evliya Çelebi’nin ise “dünyanın en güzel huylu insanlarının yaşadığı yer” olarak nitelendirdiğini belirten Davutoğlu, Tokatlılar için “dünyanın en iyi insanları” ifadesini kullandı.