Konut Haberleri
27 Mar 2016 16:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Gecekondu sahipleri dikkat! Af geliyor

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in Meclis Başkanlığına sunduğu kanun teklifiyle, gecekondu sahipleri aftan yararlanabilecek.

Gecekondu sahipleri dikkat! Af geliyor
Gecekonduya af müjdesi... Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla geçici elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz bağlantısı yapılması için AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TBMM Başkanlığına yasa teklifi hazırladı.

Geçici abonelik 5 yılı geçmeyecek

Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapıları kullananlar, bu durumdan dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat vermeleri şartıyla yararlanacak. Geçici abonelik süresi 5 yılı geçemeyecek. Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalarının uzaması halinde, 5 yılı geçmemek üzere uygulama süresince abonelik uygulamasına devam edilecek. Bu yapılara geçici olarak elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz bağlantısı yapılması herhangi bir kazanılmış hak oluşturmayacak.

Kasım 2015'ten öncesi...

Düzenleme, 1 Kasım 2015'ten önce inşa edilmiş yapılar için uygulanacak. Teklifin gerekçesinde, düzenlemeyle kentsel dönüşümün teşvik edildiği belirtilerek, zaman içerisinde konut sahiplerinin kentsel dönüşümden yana tavır almalarının, yaşanan sorunların ortadan kaldırılmasına imkan sağlayacağı belirtildi.