Konut Haberleri
13 Şub 2017 08:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:00

Gebze ve Darıca arasına metro yapılıyor

İstanbul'un yoğun trafiğine karşılık neredeyse her bölgesine yapılan metro hatları, çevre bölgelere de geliyor...

Gebze ve Darıca arasına metro yapılıyor
İstanbul'un hemen her ilçesini birbirine bağlayan metro Ulaştırma Bakanlığı'nın kararı ile semtlere doğru ilerliyor. Karar ile ilçeler arası bulunan semtlere de metro ile ulaşım kolaylaşacak. Ancak Gebze ve Darıca gibi bölgelerde oturarak İstanbul'da çalışan ya da tam tersi durumlarda bulunan kişiler için trafik kelimenin tam anlamıyla çile. Ama buna da çözüm bulundu. Gebze ve Darıca arasına metro müjdesi geldi. 

Gebze ile Darıca arasına metro projesi için tarih belli oldu. Bu hat Marmaray'a bağlandığında, bu güzergahtaki trafiğe takılmadan, daha kısa sürede ulaşım sağlanacak. Ayrıca projenin başlangıç tarihi belli oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yapılan yazılı açıklamada, proje ile ilgili sunum yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Darıca sahilinden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzanan yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda ve 12 istasyondan oluşacak Gebze-Darıca Metro Hattı'nın ön projesi tamamlanma aşamasına geldi. Proje yapımına yönelik uygulamaya esas kesin projelerin 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Hattın daha önce fizibilite çalışmaları tamamlanarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

2018'de başlayacak
Gebze ve Darıca kent merkezlerine, hastanelere, kamu kurumlarına, eğitim kurumlarına, OSB'lere, denizyolu ulaşımı ve Marmaray hattına entegre olacak şekilde istasyonları planlanan Gebze-Darıca metro hattının inşaat aşamasının 2018 yılında başlaması hedefleniyor."