Konut Haberleri
16 Mar 2017 11:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:03

Gaziantep'te kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi'nde kentsel dönüşüm devam ederken vatandaşlar 12 aydan 120 aya kadar vadeli ev sahibi olabilecek...

Gaziantep'te kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!
Kentsel dönüşümün yoğun olarak devam ettiği illerden olan Gaziantep'te vatandaşlar uygun fiyatla ev sahibi oluyor.

Bölgede yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devlet bankalarıyla da anlaşma imzalandığını ve her kesimden vatandaşın ev sahibi olabileceğini açıkladı.

Yazıcık, Perilikaya ve Mavikent konutları satışta

Tüm vatandaşların ev sahibi olabilmesi için önemli yatırımlar yapmaya devam eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yazıcık- Perilikaya -Yeşilvadi –Mavikent ve Çamlıca da yaptırmış olduğu konutları satışa çıkardı.

Herkes ev sahibi olabilecek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye’deki en iyi vade seçeneğini yapılan görüşmeler ve çalışmalar sonrasında vatandaşlara sağladıklarını belirterek,  “Dar gelir grubunun dışında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için de yapmış olduğumuz yeni bir çalışmamız var'' dedi.

Tahmazoğlu konuşmasına şöyle devam etti: ''Üzerine araba ev ya da herhangi bir şey olması veya başka bölgede oturması önemli değil bu vatandaşlarımız için, Çamlıca, Perilikaya, Yazıcık, Mavikent ve Yeşilvadi den konut alabilecekler. Biliyorsunuz mevcut vade oranları yüksek. Bu konuda da bankalarla yaptığımız görüşmelerde Türkiye’de olmayan vade farklarını istedik. Bizim elimizde 1500’e yakın konut var ve vatandaşlarımızın bu konutlara uygun vadelerle sahip olmasını istiyoruz dedik. Şu anda piyasada geçerli olan 10 yıllık vade oranı 0.95 örneğin 100.000 TL’lik bir kredi kullandığınızda aylık ödeme 1400 TL. ancak sadece Şahinbey Belediyesi’nden konut alacaklara özel vade 0-76, yıllık 11,40 yerine 9.12 oranında bir fark var. Diyelim ki 100.000 TL lik bir kredi kullandığınızda normal oranda 1400 TL öderken bizde 1.273 TL ödeyecekler. Toplamda ise 168.000 TL yerine 152.790 TL ödeyecekler. Normal vade oranıyla kıyasladığınızda 15.210 TL bir kara geçmiş olunacak. Peşinat ta ise ekspertiz raporunun yüzde 80’i kredi olarak verilecek. Herkes kendi peşinatına göre vade seçeneklerinden faydalanmış olacak” .

Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dar gelirli bir çok aileyi konut sahibi yaptıklarını belirterek, “Atalarımızın bir sözü var “dünyada mekan ahirette iman” bizde Şahinbey Belediyesi olarak herkesi ev sahibi yapabilmek gibi bir çalışma içerisindeyiz'' dedi ve ekledi: ''Bu güne kadar 9.134 konutun projelendirmesini yaptık ve şimdiye kadar da 5.134 konutu tamamladık. 3000’in üzerinde konutumuzun inşaatı devam ediyor. 

Tahmazoğlu, Bunların bir kısmı yakın zamanda tamamlanacak. İl olarak sosyal konutlarla başladığımız konut projemizde 300 evlerde 250 TL taksitle vatandaşlarımızı 38.000 TL ye konut sahibi yaptık'' dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: ''Daha sonra Mavikent 1.2.3. etapta vatandaşlarımızı aylık 400 TL taksitle 60.000 TL’ye konut sahibi yaptık. Mavikent 4. Etap’ın ise bu Cumartesi günü anahtarlarını teslim edeceğiz ve Nisan ayı itibariyle evlerine taşınabilecekler. Mavi Kent 5. Etap’ın ise 2 Nisan’da kura çekilişini gerçekleştireceğiz ” 

TOKİ ile el ele

Başkan Mehmet Tahmazoğlu Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Kentsel Dönüşüm Kapsamında evlerini kamulaştırıp yıkımını gerçekleştirdiğimiz vatandaşlarımıza talepleri halinde 5 ayrı bölgeden konut teklifinde bulunuyoruz'' dedi ve ekledi: ''Hatta TOKİ ile işbirliği içerisinde yaptığımız Güzelvadi ve Kahveli Pınarda yaptığımız konutlarda vererek onları da ev sahibi yapıyoruz.

Mehmet Tahmazoğlu, ''Bu nedenle Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu güne kadar 6150 konutun kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirmiş olduk” dedi.

12 aydan 120 aya kadar vade

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 12 aydan 120 aya kadar farklı vade seçenekleri ile konut sahibi yaparken, vade oranları ise vatandaşın yüzünü güldürecek.

Şahinbey Belediyesi anlaşmalı olduğu devlet bankası ile cazip vade seçenekleri sunarak tüm vatandaşları ev sahibi olabilme imkanı sunuyor.