Konut Haberleri
07 Eyl 2017 12:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Gaziantep'e 596 yeni konut

TOKİ, en büyük konut üretim alanlarından biri olan Gaziantep'te yeni bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında Islahiye'de inşa edilecek 596 konutun ihalesi yapıldı.

Gaziantep'e 596 yeni konut
Gaziantepliler 596 konutlu ve sosyal donatılı yeni bir yaşam alanına kavuşuyor. TOKİ tarafından Islahiye ilçesinin Fevzipaşa Mahallesi’nde inşa edilecek konutların ihalesi yapıldı.

OKULU DA OLACAK
 
6 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen ihale kapsamında 596 adet konut, cami, ticaret merkezi, 16 derslikli ilköğretim okulu ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

TOKİ'nin en büyük konut üretim alanlarından biri olan Gaziantep'te mahalle konseptiyle tasarlanan proje, yerleşim alanı ve sosyal donatılarıyla birlikte (dükkan, cami, okul, park, peyzaj) kente değer katacak yeni bir yaşam merkezi oluşturuyor.
 
YÖRE MİMARİSİNE UYGUN

Projede, yörenin mimari cephe anlayışının yansıtılmasına mümkün olduğunca özen gösterildi. Blok girişi, dış cepheler ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplamalar, balkon ve pencere kenarlarında taş kaplama görünümlü söveler, payandalar kullanılarak, büyük dekoratif pencereler ve geniş balkonlar tasarlandı.