Konut Haberleri
03 Eki 2015 17:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:31

Gazetecilere TOKİ'den konut müjdesi

Manisa Gazeteciler Cemiyeti, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na dilekçe vererek Manisa'nın Yunusemre ilçesinde inşa edilecek olan TOKİ konutlarından bazın mensuplarının da faydalanmasını talep etti..

Gazetecilere TOKİ'den konut müjdesi
Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret ederek Yunusemre Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliği ile Akgedik bölgesinde inşa edilecek olan TOKİ Konutlarından basın mensuplarının da faydalanabilmesi için dilekçe verdi.

Ziyarette TOKİ konutları hakkında bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, söz konusu TOKİ konutlarının, 134 milyon lira karşılığında ALBA isimli bir şirket tarafından inşa edileceğini söyledi. İhale sürecinin tamamlandığını ve gerekli teknik icelemelerin ardından 1 hafta ile 10 gün arasında durumun netleşeceğini belirten Çerçi, ihalede 12 şirket olduğunu ve projeyi hayata geçirecek olan şirketin  teknik ve tecrübe açısından güçlü olması gerektiğini söyledi.

Söz konusu projenin Manisa’nın en büyük TOKİ inşaatı olacağını da söyleyen Çerçi, proje kapsamında inşa edilecek olan evlerin doğalgazlı olacağını, bunun taahhüdünü de doğalgaz firmasından aldıklarını belirtti.

Öte yandan dilekçeyi Çerçi'ye teslim eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, gazetecilerin yıllardır ev hayali kurduklarını ve artık hayallerin gerçeğe dönüşeceği zamana geldikleirni belirtti. Çerçi ise konuya ilişkin olarak TOKİ ile görüşeceklerini ve aldıkları yanıta göre hareket edeceklerini belirtti.