Konut Haberleri
24 Eki 2017 14:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

Gayrimenkulün 'Süper Markası' TOKİ!

Dar gelirlisinden emeklisine kadar herkesi ev sahibi yapan TOKİ, Superbrands'in 2016-2017 Türkiye araştırmasında 'Süper Marka' seçildi.

Gayrimenkulün 'Süper Markası' TOKİ!
Hayata geçirdiği projelerle dünya çapında ses getiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, bağımsız marka ölçümleme programı Superbrands'in 2016-2017 Türkiye araştırmasında 'Süper Marka' olarak seçildi. 

Tek Kamu İdaresi...

TOKİ, farklı sektörlerden 4 bin 988 marka arasından tüketiciler tarafından belirlenen 181 Süper Marka içinde, tek Kamu İdaresi olarak yer aldı.

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere gör 2014 yılında yenilediği konut üretim çizgisiyle yeni bir markalaşma ve iletişim stratejisi yürüten TOKÎ, yatay mimari yaklaşım, yerellik ve mahalle konsepti üzerine geliştirdiği mimari çözümlerin yanı sıra, vatandaşların ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeyi amaçlayan avantajlı kampanyaları ile tüketici nezdinde öne çıkıyor. 

Tüketici değerlendirmesi

Aday markalar, konusunda uzman jüri tarafından değerlendirildi ve 300 marka halk oylamasına kaldı. Nielsen Araştırma Şirketi 300 marka için 18-56 yaş ve tüm SES gruplarında bin 638 kişi ile yüz yüze görüşerek tüketici değerlendirmesini gerçekleştirdi. Çalışmalar sonunda 181 marka, 67 puan barajını aşarak Türkiye’nin Süper markalarından biri olmaya hak kazandı. TOKİ, gayrimenkul sektörünün Süper Markası oldu.

89 ülkede 24 yıldır faaliyet gösteren dünyanın önde gelen bağımsız marka ölçümleme programı Superbrands, tüketicilerin, (bilinçli veya bilinçaltı) arzuladıkları, tanıdıkları ve bir ücret ödeyerek sahip olmak istedikleri, duygusal ve/veya fiziksel avantajları, diğer markalara göre çok daha yüksek oranda sunan markaları, tüketici oyları ile “Süpermarka” olarak tanımlıyor.