Konut Haberleri
26 Eyl 2014 08:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:54

Gayrimenkulün güneşi bu hafta Dubai’de doğdu

Dubai’de konut alıcı ve satıcısını buluşturan Cityscape Global 2014 Emlak Fuarı’na bu yıl aralarında 32 Türk firmasının da bulunduğu 200’ün üzerinde gayrimenkul şirketi katıldı. Milyar dolarlık Türk projelerinin görücüye çıktığı fuarda, Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi katılımcı firmaların yüzünü

Gayrimenkulün güneşi bu hafta Dubai’de doğdu
Arap yatırımcının yeni incisi Sea Pearl oldu

KUZU Grup'un Qatar Diyar, Sinpaş Holding ve Eksim Holding'le ortaklaşa gerçekleştirdiği Sea Pearl projesi Dubai Cityscape emlak fuarında Arap yatırımcılar için görücüye çıktı. Proje, 2 milyar 700 milyon dolar yatırım bedeliyle İstanbul Ataköy kıyı kesiminde yükselecek. 
Bağımsız bölümler deniz manzaralı
Fuarda Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu'nun tanıttığı projenin resmi satışı ekim ayında başlayacak. 8 rezidans ve 1 otelden oluşan projenin metrekare satış fiyatı 7 bin 200 dolarla 10 bin 550 dolar arasında değişiyor. İnşaatın Mart 2014'te başladığını anlatan Özen Kuzu, teslimatların Mart 2017 ve Şubat 2018 olmak üzere 2 etap halinde olacağını dile getirdi. Kesintisiz olarak tüm bağımsız bölümlerin deniz manzarasına hâkim olması projenin en önemli özelliği olarak ortaya çıkıyor.  Suyun ve yeşil dokunun gündelik yaşama dahil edildiğini anlatan Özen Kuzu, “Peyzajdaki sert zeminlerin karşılaşma ortamına olanak vermesiyle sosyalleşmeyi üst düzeyde tutuyor” dedi. 
Binaların rengi üste doğru değişiyor
Evrenol Architects imzasını taşıyan projenin müellifleri Y. Mimar Mehpare Evrenol, Y. MÜH. Mimar Alp Evrenol, Y. Mimar Tamer Tunbiş. Binaların alt katlarında başlayan toprak renginin hâkimiyeti, üst katlara gittikçe açık gri ve mavi tonlara dönüşüyor. 

Havaalanına 3 km uzaklıkta

PROJE, yarımadaya 13, Ataköy Yat Limanı’na 1, Atatürk Havaalanı’na ise 3 km uzaklıkta yükseliyor. Marmara Denizi’ne bitişik olan alana E5 ve TEM’den direk bağlantılar bulunuyor. 

Yüzde 18 KDV ile satılacak

HER bloğun altında fitness, yoga ve dinlenme salonlarının bulunduğu projede; biyolojik gölet ve yansıma havuzları gibi ortak kullanım alanları yer alıyor. Proje yüzde 18 KDV ile satılacak.