Konut Haberleri
02 Şub 2016 10:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

Gayrimenkulde yeni rota aranıyor

2016 yılın ilk çeyrek analiz raporu Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından açıklandı. Bu yıl Rusya riskine karşı tedbir alınacağı duyuruldu

Gayrimenkulde yeni rota aranıyor
Dünya çapında da bir çok müteahhit firmanın yer aldığı Türkiye Müteahhitler Birliği 2016 analiz raporunun ilk çeyrek ayağını yayınladı. Raporda, 2016 yılında yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin, ana pazarlardaki çalkantıların yanı sıra Rusya kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdüreceği değerlendirildi. Küresel piyasaların artan oranda jeopolitik riskleri de fiyatlamaya başladığı vurgulandı.

TMB’nin periyodik olarak 3 ayda bir hazırladığı ‘İnşaat Sektörü Analizi-Ocak 2016’ raporunda, “Düşen enerji fiyatlarının önümüzdeki dönemde de bazı büyük projelerin fizibilitelerini etkileyeceği ve sektörde global rekabeti attıracağı belirtilmektedir. Değişen dinamikler Türk müteahhitlerini yeni pazar arayışlarına yöneltmektedir” denildi.

Altyapıya devam

2016’da altyapı yatırımlarının liman, hızlı tren, metro ve otoyol  ile sürmesinin beklendiği belirtilen raporda, ”Devam eden entegre sağlık yerleşkeleri ve Hastane projeleri ile kentsel dönüşüm süreci ve konut satışlarının iç piyasaya canlılık katmaya devam edeceği değerlendirilmektedir” ifadesi kullanıldı.