Konut Haberleri
11 Haz 2017 11:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

Gayrimenkul sektörünün öncü markaları belirlendi

Gayrimenkul sektöründe zincir markalar oluşmuş durumda. Ağaoğlu "My" markası ile Teknik Yapı "Up" ve "Evora" markaları, Artaş İnşaat'ta "Avrupa Konutları" markası ile sektöre öncü oldu.

Gayrimenkul sektörünün öncü markaları belirlendi
Türkiye'de gayrimekul sektörünün zincir markaları belirlendi. Dev firmalar arasıda Ağaoğlu "My" markası ile Teknik Yapı "Up" ve "Evora" markaları, Artaş İnşaat'ta "Avrupa Konutları" markası ile sektöre öncü oldu.

Şehirleşme çalışmalarıyla öne çıkan Türkiye’de birçok sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de zincir markalar oluşmuş durumda.

Ağaoğlu "My" markası ile Teknik Yapı "Up" ve "Evora" markaları, Artaş İnşaat'ta "Avrupa Konutları" markası ile sektöre öncü oldu. Konut atılımının devam ettiği günümüzde yeni zincirler de doğuyor. Sektördeki 27 zincir marka bu güne kadar 516 projede 229 bin konut üretti.

Konut sektörü son yıllarda baş döndürücü bir hızla büyüyor. Bu süreçte de farklı olan, tüketicinin beğenisini kazanan başarıyı kazanıyor, projesini kolay satıyor. Peki başarının ölçüsü ne? Uzmanların bu soruya yanıtı ise "tüketicinin taleplerini karşılayıp geliştirdiği projeleri kolay satabilmek" oluyor. Bunun için de inşaat şirketleri marka ve konsept yaratarak zincirleşme yoluna gidiyor. 

Günümüzde Nef’ten Teknik Yapı'ya kadar birçok şirket tek marka ve konsept çatısı altında kendi zincirini oluşturmuş durumda.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, markalaşıp bir konsept yaratmanın tüketici güvenini ve sadakatini sağlama konusunda şirketlere kolaylık sağladığını söylüyor. Maya, rekabetin arttığı günümüzde marka yaratarak zincirleşen şirketlerin sağladıkları güvenle daha başarılı satış grafiği izlediklerine dikkat çekiyor.

1990'lı yılların sonunda My konsepti ile sektörde markalaşmaya öncü olan Ağaoğlu da bugüne kadar 35 projede 35 binin üzerinde konut üreterek zincir marka liginde ön sıradaki yerini aldı. Bir diğer sırayı ise Avrupa Konutları markası ile 14 projede 17 bin 500 konut üreten Artaş İnşaat oldu.

PATRONLAR NE DİYOR?


"Satışta güveni yakaladık "


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya



Her üretilen bir malin kalitesi, standartları oluşuyor. Vatandaşlar marka olmasını istiyor çünkü bu sayede bir standardı yakalıyor. Biz de bir standart oluşturduk. Standardımız arkasında bir servis hizmeti veriyoruz. Satışta müşterinin güvenini yakaladığınız için satışta kolaylık oluyor!'

"Konsept itibar getirdi”
Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu





"1990'ların sonlarında geliştirdiğimiz My konsepti ile 35 binin üzerinde konut üretip markalı konut sektörünün öncüsü olmayı başardık. Türkiye İtibar Endeksi tarafından yapılan araştırmada 6 yıldır Türkiye'nin en itibarlı inşaat firması olma özelliğinin altında markamıza olan güven yatıyor. Tüm projelerimizde bu konsepti bir yaşam standardı haline getirdik!”

"Marka değeri önemseniyor"
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım




"Tüketici gözünde bir inşaat firmasını başarılı kılan yaptığı projelerin de marka değeri taşımasıdır. Mesela Uphill Court projemiz en çok kazandıran proje olarak müşteri memnuniyeti kazandırırken, Evora İstanbul projemiz orta ölçekli bir ilçe büyüklüğü ile hafızalara kazındı!'