Konut Haberleri
08 Ağu 2017 09:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Gayrimenkul sektörüne kadın eli!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Av. Pınar Ersin Kollu, gayrimenkul sektöründe daha çok kadın çalışan olması gerektiğini belirtti. Pınar Ersin, yaklaşık 70 bin kadının inşaat alanında çalıştığının da altını çizdi.

Gayrimenkul sektörüne kadın eli!
Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak görülen gayrimenkul sektörüne kadın eli değecek. Erkek çalışanların hakim olduğu inşaat ve gayrimenkul sektöründe kadınlarda söz sahibi olmak istiyor.

70 bin kadın inşaat sektöründe 

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Av. Pınar Ersin Kollu, kadınlarında sektörde söz sahibi olmak istediğini açıkladı. Kollu, yaklaşık 70 bin kadının inşaat alanında çalıştığını ifade etti.

Bu araştırma Türkiye'de ilk kez yapıldı

Biz kadınlar olarak karar alınan masalarda oturmak, liderlik üstlenmek ve liderliğe tüm boyutlarıyla hazırlanmak, görünür olmak, temsilde etkin olmak, adalet ve tarafsızlık ilkesiyle yönetilmek istiyoruz” açıklamalarında bulunan Pınar Ersin Kollu, bu araştırmaları Urban Land Institute (ULI Türkiye) Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Türkiye Müteahhitler Birliği işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez yaptıklarının da altını çizdi.

Sektörde çalışan kadınlar genç ve iyi eğitimli

Pınar Ersin, ‘’İnşaat, yatırımcı, mimar ve mühendislik, gayrimenkul yatırım ortaklıkları firmalarından 436 kadın katılımcı ile anket çalışması yaptık. Sektörde çalışan kadınlar 36 yaşında genç bir profile sahipler. Yüzde 85’i lisans ve lisans üzeri eğitimli. Gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlar yüzde 69.7’si ailelerinden destek görüyorlar’’ ifadelerinde bulundu.