Konut Haberleri
08 Haz 2017 12:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Gayrimenkul sektöründe Katar endişesi!

Dünyanın en büyük yatırımcıları arasında 14. sırada bulunan Katar'ın 7 ülkeyle yaşadığı kriz Türk gayrimenkul sektörünü endişelendirdi. Zira Katar'ın Türkiye'de gayrimenkul ve inşaat alanında 18 milyar dolara yakın bir yatırımı bulunuyor.

Gayrimenkul sektöründe Katar endişesi!
Dünyanın en büyük yatırımcı ülkeleri arasında bulunan Katar'ın 7 ülkeyle yaşadığı kriz Türk gayrimenkul sektörünü endişelendirdi. 

Yurt genelinde gayrimenkul geliştirme çalışmaları yapan Onursal Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, bir süre önce yabancıya yönelik yoğun çalışmalar yaptıkları Çanakkale ve civarı ile diğer bölgelerde en önemli yabancı müşterilerin Katar’dan olduğunu kaydetti.

Özellikle inşaat çalışmaları başlayan Çanakkale 18 Mart Köprüsü civarında Katarlıların yoğun ilgisi olduğunu dile getiren Öngün, Katarlıların ülkemizdeki yatırımların büyüklüğünün 18 milyar doları bulduğuna işaret etti. Öngün, krizle ilgili şu görüşleri paylaştı:

“Bizler yabancı yatırımcıyı nasıl çekeriz diye gece gündüz çalışırken ne yazık ki içeride ve dışarıda talihsiz ve çoğu suni gündemli gereksiz olaylar nedeniyle ivmemizi kaybediyoruz. Bugün de aynı sorun yaşanıyor.

Bizim en önemli yabancı muhataplarımız Ortadoğulular ve bunların arasında da Katar’ın çok özel bir yeri var. Katarlı işadamları Türkiye’nin geleceğine dair çok umutlu durumdalar. Katarlılar burada yaptığı yatırımların kısa sürede geri dönüş alması nedeniyle her yıl ülkemize ilgisini daha da artırıyor. Bu aşamada sektör olarak bir an önce sorunun giderilmesini bekliyoruz.”

,