Konut Haberleri
24 Ağu 2017 16:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Gayrimenkul sektörü satışlardan memnun

Darbe girişiminin ardından gerileyen konut satışlarında Temmuz ayında yaşanan artış gayrimenkul sektörünü sevindirdi. Sektör temsilcileri satışların daha da artacağını öngörüyor.

Gayrimenkul sektörü satışlardan memnun
Gayrimenkul sektörü, geçen yıl yaşanan hain kalkışmanın ardından düşüş gösteren ancak hızlı bir toparlanma sürecine girerek yüzde 42'lik bir iyileşme kaydeden konut satışlarından memnun. 

TÜİK, Ocak-Temmuz 2017 döneminde 770 bin 232 konutun satıldığını açıkladı. 7 aylık satış rakamları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,15 arttı.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 42 ARTIŞ
 
Bu yılın temmuz ayında satışı yapılan konut sayısı ise 2016'nın aynı dönemine göre 42,4 artışla 115 bin 869 olarak gerçekleşti.
 
Yabancılara yapılan konut satışı da yine önemli ölçüde arttı. Satışlar, 7 ayda geçen yıla oranla yüzde 8,62 artarken, Temmuz 2017'de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65 artış kaydetti. Temmuzda bin 726, 7 aylık dönemde ise toplam 11 bin 321 konut yabancılara satıldı.
 
Sektör temsilcileri, satışların gelecek aylarda daha da artacağını ve bu ayki satış rakamlarının yeni rekorların habercisi olduğunu belirtiyor.
 
YENİ REKOR BEKLENİYOR

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım
, geçen yıl yaşanan olaylar nedeniyle söz konusu artışın göreceli olduğunun söylenebileceğini ancak resmin tamamına bakıldığında bu artışın 2017'ye yeni bir rekor getireceğini söyledi.
 
Bu yılın 7 ayındaki satış rakamının, 2013'ten bu yana gerçekleşen en yüksek seviye olduğunu vurgulayan Durbakayım, bu artış eğiliminin yılın son çeyreğinde katlanarak artmasını beklediklerini kaydetti.

KONUT FİYATLARI DA ARTACAK
 
Durbakayım, "Ağustos ayında Kurban Bayramı ve uluslararası arenadaki gelişmelere bağlı olarak alternatif yatırım araçlarının baskısını hisseden gayrimenkul sektörü, eylül ayı ile birlikte büyük bir sıçrama yapabilir. Yeni lansman ve kampanyaların art arda gelmesini beklediğimiz eylül ayı ile birlikte hem konut satışlarında hem de konut fiyatlarında yeni bir artış trendi başlayabilir" şeklinde konuştu.