Konut Haberleri
11 Nis 2020 09:47 Son Güncelleme: 11 Nis 2020 10:03

Gayrimenkul sektörü kalıcı teşvik bekliyor

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, korona virüsün vurduğu inşaat sektörünün kalıcı teşviklere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektörü kalıcı teşvik bekliyor

Türkiye’nin lokomotifi konumunda olan inşaat sektörü, korona virüs nedeniyle faaliyetlerini sürdürmekte zorlanıyor. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirme oranının yüzde 80’den yüzde 90’a çıkarılmasının zordaki sektör için önemli bir adım olduğunu söyleyen Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, özellikle alt ve orta gelir grubuna düzenleme ile önemli bir destek sağlandığını söyledi.

Kamu bankalarının yanı sıra birçok özel bankanın sektöre destek vermek amacıyla kampanyalar başlattığını kaydeden Kaya,  “Açıklanan bu destek paketi sektörümüzü ve konut ihtiyacı bulunan tüketicileri gerçekten pozitif yönde oldukça iyi etkileyebilecek. Ancak hem ülke ekonomimiz hem de inşaat sektörümüz için ek düzenlemeler ve kalıcı teşviklerin getirilmesi çok önemli. Bu teşviklerin faydasının büyük olacağını düşünüyoruz” diye konuştu