Konut Haberleri
13 Tem 2017 09:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:17

Gayrimenkul Borsası çalışmaları tamam!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Uluslararası Gayrimenkul Borsası ile ilgili çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Canikli, bu projenin 57 ülkenin bütün gayrimenkul üreticileri ve tüketicilerini bir araya getireceğini belirtti.

Gayrimenkul Borsası çalışmaları tamam!
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Uluslararası Gayrimenkul Borsası ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Canikli, bankacılıkta mevduat faizlerinde yükselişin mayıs ayında başladığını, haziran ayında ise tırmandığını belirterek, "Bir anda 2-3 puan birden artmaya başladı. Bu çok büyük bir tehlikedir. Bu konuyu istişare etmek için (bankacılarla) bir araya geldik. Kendi kanaatimizi aktardık, onlar kendi kanaatlerini söylediler. Burada alınmış hiçbir karar yok. Bizim onlara herhangi bir kararı dikte etmemiz söz konusu değil" dedi.

Canikli, borsada derinliğin oluşmasına büyük katkı sağlayacak projelerinden birinin de Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın projesi ve talimatı olan "Uluslararası Gayrimenkul Borsası" olduğunu belirterek, bununla ilgili çalışmaları tamamladıklarını bildirdi.

Uluslararası Gayrimenkul Borsası'nın, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) bünyesinde 57 ülkenin bütün gayrimenkul üreticileri ve tüketicilerini bir araya getirecek bir piyasa olacağını dile getiren Canikli, yasal mevzuatı yakında çıkaracaklarını, daha sonra 57 İSEDAK ülkesine teklif götüreceklerini, esnek bir modelle, hazır ülkelerle işe başlayabileceklerini aktardı.