Konut Haberleri
30 Eki 2015 15:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:40

Galatasaray yeni kaynaklar oluşturmalı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA fair-play kriteri noktasında Galatasaray'ın mevcut gelirlerinin dışında yeni kaynaklar oluşturması gerektiğini belirterek, "Elimizdeki gayrimenkuller, ekonomik açıdan çıkışlarımızdır" dedi.

Galatasaray yeni kaynaklar oluşturmalı
Galatasaray ile Dumankaya İnşaat arasında Türk Telekom Arena'da imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dursun Özbek, ekonomik açıdan zor döneme giren futbol kulüplerinin, dar boğazdan çıkışlarında gayrimenkul işinin olduğunu belirtti.

Mevcut gayrimenkullerin değerlendirilmesiyle kulüplerin yükseldiğini bildiren Özbek, "Dolayısıyla Galatasaray'ın da elinde gayrimenkullar var ve bunlar Galatasaray'ın ekonomik açıdan çıkışlarıdır. Uğur Dumankaya ile bu maksatla da görüştüm. Kısa zamanda çok güzel projeler üreteceğiz. Galatasaray'ın ekonomik açısından çıkışında gayrimenkulleri çok önemli bir rol oynuyor" ifadelerini kullandı.

Özbek, kulübe finansal bir harita oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "UEFA fair-play kriteri noktasında Galatasaray, mevcut gelirlerinin dışında yeni kaynaklar oluşturmak zorundadır. Sponsorluk anlaşmaları ve gayrimenkullerin geliştirmesi vasıtasıyla elde edilecek gelirlerin, sportif aktivitelere yöneltilmesi bu çalışmaların bir parçasıdır" şeklinde konuştu.