Arsa-Arazi
01 Şub 2020 12:51 Son Güncelleme: 01 Şub 2020 13:11

Galatasaray Kulübü'ne Kemerburgaz müjdesi

Yönetimin yoğun mesai harcadığı arazi ile alakalı dün iyi haber geldi. Kulübün yeni kamp tesislerini kurmasının önündeki en önemli engel ortadan kalktı.

Galatasaray Kulübü'ne Kemerburgaz müjdesi

Galatasaray'da Mustafa Cengiz’in hukuk zaferi...

Sarı kırmızılı kulübe tahsis edilen Kemerburgaz’daki arazide tahliye ve yıkım işlemleri resmen başladı. Sarı kırmızılı kulüp hemen Kemerburgaz’a bayrağı dikecek. Tesis çalışmalarına başlanıp 2 yıl içinde tamamlanacak ve kulüp yeni tesislerine taşınacak.

Sürecin uzamasının nedeniyse arazinin bir kısmının, Enerji Bakanlığı tarafından verilmiş bir maden işletmesi ile çakışması...

Arazinin Milli Emlak tarafından G.Saray’a tahsis edilmesinden sonra Enerji Bakanlığı, maden işletmesini çıkarma kararı almıştı. Şirketin, Enerji Bakanlığı kararı aleyhine açmış olduğu davada daha önce verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasıyla arazinin tahliyesi önünde hiçbir engel kalmadı. Dün Eyüp Sultan Belediyesi’ne ait ekipler arazinin tahliyesi için yıkım işlemlerine başladı. Tahliyenin ardından arazi Milli Emlak tarafından boş olarak teslim alınacak ve Galatasaray’a devredilecek.