Güncel
06 Ara 2019 10:18 Son Güncelleme: 06 Ara 2019 10:22

Galatasaray ile Emlak Konut anlaştı! Florya kapsam dışı, Riva projesine devam

Emlak Konut, Galatasaray ile geçtiğimiz ay feshedilen sözleşmenin ardından Florya arazisinin kapsam dışında bırakılarak, Riva projesinin devam edeceği yeni bir protol imzalandığını duyurdu.

Galatasaray ile Emlak Konut anlaştı! Florya kapsam dışı, Riva projesine devam

Emlak Konut'tan bugün yapılan açıklamada Galatasaray Florya arsasının kapsam dışında bırakılmasına, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen protokol imzalandığı duyuruldu.

Dünya gazetesinin haberine göre, Galatasaray daha önceki anlaşmada yer alan Florya Metin Oktay Arazisi'ni 120 milyon TL ve faizlerini ödeyerek geri alacak. Bu sayede Galatasaray, tesisleri ve altyapısının bulunduğu Florya'dan taşınmayacak ve yeni bir tesis yatırımına gerek kalmayacak.

Öte yandan Galatasaray'ın geleceği için büyük önem taşıyan Riva'daki Düşler Projesi de devam edecek.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Emlak Konut yöneticilerinin de yer alması beklenen bir basın toplantısı ile yeni süreç hakkında taraftarları bilgilendireceği belirtildi. 

Ne olmuştu?

2016'da gerçekleştirilen ihaleler kapsamında Galatasaray'ın Florya ve Riva arazileri üzerine 6 milyar lira değerinde konut projeleri geliştirmesi planlanıyordu. Riva arazisi için 761 milyon lira, Florya için de 238 milyon liralık olmak üzere, Galatasaray'ın kasasına yaklaşık 1 milyar lira girmesi bekleniyordu.  Ancak ihale sürecinin ardından Galatasaray'ın Florya arazisini teslim edememesi süreci çıkmaza sokmuştu.

Emlak Konut, Galatasaray’la proje ortaklığı anlaşmasını 27 Eylül tarihinde yaptığı bir açıklamayla feshettiğini duyurmuştu.