Konut Haberleri
24 Eki 2012 13:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:06

Galataport yeniden ihaleye çıkıyor!

Türkiye’nin en önemli projelerinden Galataport'un özelleştirilmesi süreci yeniden başlıyor. Özelleştirme Yüksek Kurulu, Galataport'un nazım imar planını onayladı.

Galataport yeniden ihaleye çıkıyor!

Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan ve ilk ihalesi Danıştay tarafından iptal edilen, Türkiye’nin en önemli projelerinden Galataport'un yeniden özelleştirilmesi süreci hızlanıyor.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Galataport'un nazım imar planını onayladı. Projede bina yüksekliği 21.5 metreyle sınırlandı.

Danıştay'ın ilk ihaleyi iptal ederken ortaya koyduğu imar sorunlarını çözmek için yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. Özelleştirme Yüksek Kurulu yeni imar planını onaylandı ve karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, mülkiyeti Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait 112 bin 147 metrekare yüzölçümlü Salıpazarı kruvaziyer liman alanında, konaklama ve dinlenme tesislerini kapsayan turizm merkezi de yer alacak. Ticaret alanındaysa alışveriş merkezleri ve restoranların inşası planlanıyor. Projede rıhtım, yeşil alan, kültürel tesis ve taşıt yolu içinde yerler ayrıldı.

Türkiye'nin en önemli, İstanbul'un tek kruvaziyer limanı olan ve Galataport olarak bilinen İstanbul Salıpazarı Limanı yeniden görücüye çıkacak.

 

CNBC-E