Ekonomi
21 Eki 2020 15:00 Son Güncelleme: 21 Eki 2020 15:13

Ford ve Volkswagen fabrikalarının kurulacağı şehir kesinleşti!

Ford ve Volkswagen fabrikalarının kurulacağı şehir kesinleşti. Dünya devi iki otomotiv firması için ortak ticari araç üretim tesislerinin kurulacağı arazi belirlendi.

Ford ve Volkswagen fabrikalarının kurulacağı şehir kesinleşti!

Dünyanın en büyükleri arasında yer alan Ford ve Volkswagen firmaları ortaklaşa üretecekleri ticari araç fabrikası için araziyi belirlendi. 2 bin 500 kişiye yeni iş imkanı sunacak olan tesislerin Kocaeli'de kurulacağı açıklandı. 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, iki dünya devininin ortak yatırımının kesinleştiğini duyurdu. Korona virüs salgını nedeniyle yatırımın duracağına dair endişeler yapılan açıklamayla son buldu. Fabrikanın kurulacağı alanda zemin iyileştirme çalışmaları başladı. 

800 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Yaklaşık 800 milyon euroluk dev yatırımın adresi Türkiye oldu. 110 dönüm arazi üzerinde dev tesis kurulacak. Fabrikada zemin etüdü çalışmaları başladı. İskele ile fabrika arasındaki otopark bölümünde zemin iyileştirmeleri ve fore kazıklar çakılmaya başlandı." dedi.

Zeytinoğlu, tesislerin istihdama yüzde 20 katkı sağlayacağını belirterek şöyle konuştu: "Hem Kocaeli hem de Türkiye için büyük bir yatırım. Duyduğumuz kadarıyla bölgemizde bulunan bir otomotiv fabrikasında, başka bir markaya ait, ikinci bir ürünün üretilmesi koşulu ile uzlaşma sağlandı. Bu kapsamda, mevcut fabrika büyütülerek, diğer otomotiv markasına ait aracın üretimi yapılacak." 

Kurulacak olan yeni üretim üssü sayesinde bölgede yaşayan 2 bin 500 kişiye daha ilave istihdam kaynağı yaratılacak. Bölgede fabrikanın kurulacağı haberlerinin gelmesi ile beraber emlak sektöründe de hareketlilik yaşanmaya başlarken fabrikaya yakın bölgelerde yer alan arsa ve konut fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik yaşanabileceği belirtiliyor.