Konut Haberleri
21 Ara 2015 15:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:55

Florya istasyonunun taşınmasına karar verildi

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı, Marmaray kapsamında yenilenerek, hat üzerinde bulunan Florya istasyonu taşınıyor.

Florya istasyonunun taşınmasına karar verildi
Marmaray hattı 2013 yılından bu yana Kazlıçeşme-Halkalı hattı kullanılmıyordu. 

Rayların sökülerek, inşaat faaliyetlerinin başladığı hatta bulunan Florya durağının, ‘Gebze – Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi’ kapsamında yaklaşık 800 metre doğuya kaydırılmasına karar verildi. Kamulaştırma işlemlerinin sürdürüldüğü istasyon bölgesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü talebi doğrultusunda yeni bir istasyon inşa edilecek.

25 yıllığına bedelsiz tahsis edildi

DLH (Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü) Marmaray (İstanbul) Bölge Müdürlüğü tarafından Bakırköy 201 ada 29 parselde bulunan İBB’ye ait 200 bin metrekarelik arazinin 950 metrelik kısmına yeni bir istasyon yapılması talep edildi. İBB Meclisi’nde oybirliği ile karara bağlanan teklifte, değişikliğin kamu yararı taşıdığı belirtilerek, arazinin 25 yıllığına DLH’ye bedelsiz olarak tahsis edilmesine karar verildi.

Florya Atatürk köşkü ve Atatürk Ormanı yakınlarında bulunan eski istasyon, yerleşim yerlerine ve lüks restoranların yoğun olarak bulunduğu, Florya Akvaryum ve Aqua Florya alışveriş merkezi çevresine kaydırılacak.