Ekonomi
26 Kas 2017 14:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Flaş yerli otomobil açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Işık, yerli otomobil hakkında "5'li bir konsorsiyum oluştu. Elektrikli araç olacağını açıkladılar. Benim önerim, menzili artırılmış elektrikli araç olması" dedi.

Flaş yerli otomobil açıklaması!
Antalya'da düzenlenen Mühendislik Buluşması'na katılan Başbakan Yardımcısı Fikri, yerli otomobile ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir babayiğit arıyorum" sözleriyle yerli otomobil konusunu Türkiye'nin gündemine getirdiğini anımsatan Işık, şöyle konuştu:

ELEKTRİKLİ OLMALI
 
"Bakanlık görevini ben devralınca yerli otomobil ile ilgili ne yapıldı diye değerlendirdim. Güçlü bir çalışma yaptık. 'İçten yanmalı motorlarda rekabet şansı yok.' dedik. Böyle bir projeye girersek baştan kaybetmiş oluruz. Gelecek elektrikli otomobilde. Bizim otomobilimiz elektrikli olmalı. Elektrikli otomobil ile ilgili çalışmayı başlattık. Alt yapı belli bir süre içerisinde hazırlanamayacağı için menzili uzatılmış elektrikli otomobil modelini benimsedik. Yaptığımız hesaplamalarda bin kilometrelik mesafeyi maksimum 20 litrelik benzinle alıyorsunuz. Yakıt tasarrufu iyi olan araçtan çok daha ekonomik. Bunu duyurduktan sonra bir kıyamet koptu. 'Efendim bunlar çakmaymış da Türkiye bu pazara giremezmiş de bu iş ticarileşemezmiş de şuymuş, buymuş'. 1961'de söylenenlerin aynısı tekrar söylendi. Hiç durmadık. Bakanlığı devrettiğimiz gün son dizaynları görmüştüm, çok güzel dizaynlar çıkmıştı. Şimdi biliyorsunuz 5'li bir konsorsiyum oluştu. Elektrikli araç olacağını açıkladılar. Benim önerim, menzili artırılmış elektrikli araç olması. Çünkü alt yapısının Anadolu'nun en ücra köşesine kadar yaygınlaşması ve Türkiye'nin hedef pazarında alt yapının hazır hale gelmesi epey zaman alır. Menzili artırılmış elektrikli araç çok kolay ticarileşecek bir model olur."