Ekonomi
06 Ara 2016 13:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:52

Fırtınalar dindi balık fiyatları düştü

Yurdun dört bir yanında kendini gösteren şiddetli fırtına balık fiyatlarını da etkiledi.. Hava şartları dolayısıyla avlanmaya çıkamayan balıkçılar, havaların sakinleşmesiyle denizden bereketli döndü.

Fırtınalar dindi balık fiyatları düştü
Balık bol olunca fiyatlar da geriledi. Samsun'da 10 liradan satılan  hamsinin kilogramı 5 liraya, barbunya ve mezgitin kilogramı 20 liradan 10 liraya,  çinekopun fiyatı 25 liradan 15 liraya, kefalin kilogramı da 20 liradan 12 liraya  düştü.

Samsun'da balıkçılık yapan Ayhan Liman, AA muhabirine, fırtınanın  dinmesiyle gece Karadeniz'e açılan balıkçıların bol miktarda balıkla geri  döndüğünü söyledi. Liman, "Fiyatların yüksek olması nedeniyle bir haftadır  vatandaşlarımız balık almakta güçlük çekiyordu, ancak bol miktarda yapılan av  sayesinde fiyatlar düştü. 10 liraya kadar çıkan hamsinin kilogramının 5 liraya  düşmesi en çok dar gelirli vatandaşlarımızı sevindirdi. Yine tezgahlarda az  miktarda bulunan mezgit ve barbunya da bolca avlandı." dedi.

Karadeniz'de bu yıl önce palamut, ardından çinekop, şimdi de hamsinin  bol çıktığını dile getiren Liman, "Karadeniz'de bu yıl bereketli bir sezon  geçiriliyor. Kış boyunca hamsi avının böyle devam etmesini umuyoruz." diye  konuştu.