Ekonomi
30 Eki 2015 13:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:40

Firma sayısı 50 bini geçecek!

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Şahin, Ocak ayında e-Fatura mükellefi olan firma sayısının 50 bini geçeceğini söyledi.

Firma sayısı 50 bini geçecek!
Yeni e-Fatura mükelleflerinde hareketli günler başladı. 30 binin üzerindeki yeni mükellef, 1 Ocak 2016 tarihine kadar e-Fatura, e-Defter uygulamasına geçmek için çalışma yapıyor. Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, e-Fatura uygulamasının işletmelere mali açıdan fayda sağlayacağını vurgulayarak, 'İşletmeler 2016 yılı sonunda 3 milyar TL’nin üzerinde tasarruf sağlayacak' dedi

İlk olarak, 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle 20 binin üzerindeki işletme, e-Fatura ve e-Defter uygulamasına geçmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in, Haziran 2015 tarihinde yayınladığı tebliğde ilave 30 binin üzerindeki şirketin daha, e-Fatura ve e-Defter uygulamasına dahil olacağı açıklandı. Buna göre, 10 milyon lira ve üzeri ciroya sahip 30 binin üzerindeki yeni mükellef, 1 Ocak 2016 tarihine kadar, e-Fatura ve e-Defter uygulamasına geçmek için hazırlık yapıyor. 

2016 yılı Ocak ayında e-Fatura mükellefi olan firma sayısının 50 bini geçeceğini ifade eden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, “50 binin üzerindeki mükellefin, yılda yaklaşık 2 milyar adet e-Fatura, e-Arşiv düzenleyeceği tahmin ediliyor. e-Fatura uygulamasıyla, işletmeler 2016 yılı sonunda 3 milyar TL’nin üzerinde tasarruf sağlayacak. Yılda 200 bine yakın ağacın kesilmesinin de önüne geçilecek” dedi.

'Hareketli ve yoğun günler başladı'

30 binin üzerindeki ilave mükellefin, yılsonuna kalmadan e-Fatura geçiş sürecini biran önce uygulamaya almak için çalışma yaptığını kaydeden Hüseyin Şahin, şunları söyledi:

“Mükellef işletmeler; özel entegratör olan firmalarla, e-Fatura sürecini yönetmeyi istiyor. Özel entegratör firmalarda, hareketli ve yoğun günler başladı. e-Fatura Mükellefi olan firmalar, önümüzdeki dönemde, e-arşiv, e-bilet, e-ödeme, e-irsaliye gibi diğer i-Dönüşüm projelerinde de ekosistemin bir parçası olacaklarını düşünüyor. Bu nedenle, özel entegratör firma seçimini yaparken; kamu ve özel sektörde ticari iş sistemlerinin merkezinde yer alan köklü bilişim firmalarından hizmet almayı tercih ediyor” diye konuştu.

Uyumsoft’un, özel sektör ve kamu sektöründe 19 yıldır başarılı projelere imza attığını ifade eden Hüseyin Şahin, şunları söyledi:

“45 sektörde 500’ün üzerindeki özel sektör firmasının Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sürecini başarıyla hayata geçirdik. Kurumsal iş sistemleri alanında 10 ülkeye, 10 dilde yazılım ve danışmanlık ihracatı yaptık. Özel sektörün yanı sıra, iş dünyasının merkezinde yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS), Hal Kayıt Sistemi (HKS) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Portalı projelerini başarıyla tamamladık. Türkiye’nin i-Dönüşüm mimarı olarak, ülkemizin büyük markalarına, hassas ve karmaşık e-Fatura süreçlerinde, Entegrasyon ve Portal servislerimizle değer katmaya devam ediyoruz. e-Fatura’da 2 bine yakın müşteriye hizmet veriyoruz ve bu sayı yeni gelecek mükelleflerle artmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Uyumsoft'tan i-Dönüşüm Çalıştayı

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. tarafından, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-Bilet gibi süreçleri kapsayan i-Dönüşüm Çalıştayı, 30 ve 31 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenleniyor. Point Hotel Taksim’de yapılan i-Dönüşüm Çalıştayına,  Uyumsoft’un İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tokat ofislerinden üst düzey yetkililer katıldı.

i-Dönüşüm Çalıştayında; 421 ve 454 seri nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ve Değişiklikler; e-Fatura, e-Defter, e-Arşivde dikkat edilmesi gereken konular; e-Arşiv uygulaması ve ÖKC ilişkisi; e-Bilet; i-Dönüşüm ve KEP Donanım mimarisi gibi çeşitli konular masaya yatırılıyor.