Konut Haberleri
11 Mayıs 2016 16:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:19

Fındık piyasası 10 liranın üzerinde işlem görüyor

Uzun süreden sonra 10 liranın üzerinde işlkem gören fındık, üreticilerin yüzünü güldürdü...

Fındık piyasası 10 liranın üzerinde işlem görüyor
Bir süredir değişiklik gösteren fındık piyasası sonunda üreticilerin yüzünü güldürdü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi  Arslan Soydan, "Uzun bir aradan sonra fındığın 10 liranın üzerinde işlem görmesi  üreticilerimizin yüzünü güldürdü" dedi.

Arslan Soydan, "Uzun bir aradan sonra fındığın 10 liranın üzerinde  işlem görmesi üreticilerimizin yüzünü güldürdü. 50 randımanlı kabuklu fındık  borsada 9,25 liradan işlem gördü, ancak serbest piyasada rakam biraz daha  yükseldi. Üreticilerimizin beklediği rakamlar yavaş yavaş oluşmaya başladı.  Beklentimiz artışın önümüzdeki günlerde de sürmesi yönünde." diye konuştu.

Fındık üreticilerinin asıl beklentisinin fiyatın 13-14 liraya kadar  yükselmesi olduğunu ifade eden Soydan, şöyle devam etti:

"İsteyen üretici 10,50 liradan da ürününü pazara indirebilir, ancak  bizim asıl beklentimiz 13-14 lira seviyeleri. İnşallah fiyat bu seviyelere de  ulaşacaktır. Buna olan inancımız tam. Sezon yavaş yavaş kapanmaya başladı. Eğer  serbest piyasada sezon 10 liranın üzerinde kapanırsa, yeni sezonda da aynı  fiyatlardan açılır. Bundan önceki sezonlarda hep böyle olmuştur. Bundan dolayı  üreticilerimiz hem bu sezonunu hem de gelecek sezonunu düşünerek fındığını pazara  indirmeli."