Konut Haberleri
11 Ağu 2016 15:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:33

Finansbank ve ABank'da konut kredisi faizlerini düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cağrısı üzerine bankalar konut kredisi faizlerini indirmeye başladı.. Bu bankalar arasında Finansbank ve ABank'ta yer aldı.

Finansbank ve ABank'da konut kredisi faizlerini düşürdü
Emlak Konut GYO ve GYODER kampanyaları ile yüzde 0,7'e düşen konut kredisi faizleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi ile özelş bankalarda da yüzde 1 'in altına düşmeye başladı.

Bu kapsamda faiz indirimi açıklayan bankalar arasına katılan Finansbank, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0.99 olarak güncellediğini duyurdu.

Finansbank konut kredisinde güncel faiz oranlarının bugünden yani 11 Ağustos 2016 tarihinden itibaren geçerli olacağını belirten Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, olumlu beklentiler doğrultusunda konut kredisi faiz oranında indirime gittiklerini, bu indirim ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek olmasyı amaçladıklarını ifade etti.

ABank'da konut kredisi faizlerini indirdiğini açıkladı

Ekonomiyi desteklemeye devam eden Abank, konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,89'a kadar düşürdüğünü açıkladı. ABank'ın konut kredisi faizlerine ilişkin güncellemesi sonrasında 2 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,05’ten yüzde 0,89’a; 2-5 yıl arası vadede ise, yüzde 1,10’dan yüzde 0,99’a kadar indi.

Faiz indirimine ilişkin bir açıklama yapan ABank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezin Erken, faiz indirimi kararının her şeyden önce Türkiye ekonomisinin kesintisiz büyümesine destek vermek amacı taşıdığını belirterek, Konut kredisinde faiz indirimine giden ilk bankalar arasında yer aldıklarını ifade etti.

Erken, yaşanan toplumsal dayanışma ve geleceğe duyulan güvenin devamının sağlanmasının her şeyden önemli olduğunu düşündüklerini belirterek bunun aynı zamanda ABank'ın  müşteri odaklı yeni bankacılık vizyonunun bir yansıması olduğunu da söyledi.