Konut Haberleri
23 Mar 2016 10:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Finans Merkezi'nde ilk kazma heyecanı

Bir çok yatırımcının heyecanla beklediği İstanbul Finans Merkezi projesinde ilk kazma bu ay vurulacak

Finans Merkezi'nde ilk kazma heyecanı
Dünya ülkelerine adını yazdıracak olan İstanbul Finans Merkezi'nde start heyecanı. Türkiye'nin ilk 30 ülke içerisinde yer almasını sağlayacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinde son aşamaya gelindi. Gerekli ruhsat izinleri alındıktan sonra projeye ilk kazmanın bu ay içinde vurulacağı belirtiliyor.

Projenin inşa aşamasıyla ilgili açıklama yapan Ergün Turan, yıllık yaklaşık 20 milyar euro gelir elde edileceğini belirterek finans merkezi olmak için Dubai, Pekin ve Londra ile yarışacaklarını sözlerine ekledi.

Nisan ayı başlangıcında proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yapılması planlanıyor. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'nde Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi kamu kurumları inşaatları da yer alıyor.

İstanbul Finans Merkezi'nin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden yararlanarak tasarlandığını dile getiren Ergün Turan, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı'nın etkilerinin bugüne taşınmasının amaçlandığını açıkladı.

Anadolu Yakası'nın simgesi olması planlanan Ataşehir'de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alana inşa edilecek İFM'nin konumu ve mimarisiyle Anadolu Yakası'nın simgesi olarak tasarlandığının altını çizen Ergün Turan, kampüste, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimlerinin yer alacağı ifade ediliyor.

BDDK ve SPK'ya yer teslimi yapıldı, MB ile protokol imzalandı BDDK'nın hizmet binasıyla ilgili olarak arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi gerçekleştirildi.
ETİKETLER
#ifm #ifm inşaat