Konut Haberleri
26 Tem 2018 09:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:54

Fikirtepe'den bakana çağrı var!

Fikirtepe’de evleri teslim bir türlü edilmeyen mağdurlar, çadırlarda nöbet tutuyor. Mağdur vatandaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u Fikirtepe'ye davet ederek, Fikirtepe'deki faciayı yerinde görmesini istedi...

Fikirtepe'den bakana çağrı var!
İstanbul’da kentsel dönüşüm denilince akla ilk gelen bölgelerden olan Fikirtepe'de evleri teslim edilmeyen mağdurlar, kurdukları çadırlarda 24 saat nöbet tutuyor. Fikirtepe mağdurları dün sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a çağrı yaptı. #MuratKurumCadirKente hashtagiyle 20 binin üzerinde twit atan mağdurlar Murat Kurum'un Fikirtepe'deki faciayı yerinde görmesini istedi.

#MuratKurumCadirKente hashtagiyle atılan bazı twitler şu şekilde;




Kurtlar Vadisi ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizilerinin yapımcısı olan Raci Şaşmaz’ın şirketlerinden Selimoğlu Pana son 2 yıldır Fikirtepe’de 1000'e yakın aileyi kentsel dönüşüm mağduru etti. Hak sahipleri geçen Ramazan Bayramı’ndan bu yana yarım kalan projelerin olduğu alanlarda eylem yapıyor.

Oturdukları evleri verdikleri senarist Raci Şaşmaz’ın inşaatları yarım bıraktığını ve kiralarını ödemediğini söyleyen aileler, Pana Yapı hakkında toplam 272 dava açtı.

2016'da evlerini boşaltan aileler, kısa süre sonra Selimoğlu İnşaat’ın alanı Pana Yapı’ya sattığını öğrendi. ‘Kurtlar Vadisi’ dizisiyle tanınan Pana Yapım’ın ve Pana Yapı’nın sahibi senarist Raci Şaşmaz evleri kısa sürede teslim edeceğini açıkladı. Aileler 2016'da evlerinden çıkarken başka yerlerde ev tutarak yaşam koşullarını değiştirdi. Raci Şaşmaz, 4 bin dairenin yapılmasının planlandığı 30 bin metrekare alanda Brooklyn Life, Brooklyn Dream ve Brooklyn City adında üç projeye başladı. Şaşmaz, yıkımı gerçekleşen evlerden taşınanların kiralarını ilk yıl ödedi.

Fakat kısa zaman sonra iki şantiyesinde işleri tamamen duran Pana Yapı, hafriyat nakliyesini yapan kamyonların ücretlerini ve vatandaşların kiralarını da ödemedi. Brooklyn City projesinden çıkarılan hafriyat sadece temeli atılan Brooklyn Dream’in arazisine döküldü. Konutlarını kat karşılığı veren vatandaşlar kiralarını ödeyemez hale gelirken, Brooklyn Dream’den yüksek fiyatlarla daire satın alanlar da evlerine kavuşamadı. Pana Yapı’nın sahibi Raci Şaşmaz, bozulan işlerinin düzeleceğini ve inşaatlara tekrar başlanacağını söylemesine rağmen bu gerçekleşmedi.