Konut Haberleri
22 Tem 2015 14:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:58

Fikirtepe'de fiyatlar 8 bin liraya ulaştı!

İstanbul’un en önemli dönüşüm bölgesi olan Fikirtepe’de konutların metrekare fiyatı iki yılda yaklaşık iki kat artış gösterdi.

Fikirtepe'de fiyatlar 8 bin liraya ulaştı!
Konutta durgunluğa neden olan seçimler, ramazan ayı ve yaz mevsiminin geride kalmasıyla birlikte inşaat firmaları açılacak yeni sezon için şimdiden kolları sıvadı. İmar sorunlarının çözüldüğü ve milyarlarca liralık gayrimenkul projelerinin yükseldiği Fikirtepe, inşaat sektöründe yeni sezonun gözdesi olmaya aday.

Anadolu Yakası'ndaki iddialı yatırımların adresi Fikirtepe gayrimenkulde kısa sürede elde ettiği getiriyle dikkat çekti. Bölgede konutların metrekare fiyatı 2 yıl içinde ikiye katlandı. İki yıl önce 4 bin 400 lira seviyesinde olan metrekare birim fiyatı bugün 8 bin lira seviyesine ulaştı.

PRİMTEPE VASFI PEKİŞECEK

Fikirtepe’nin ilk ruhsatını alan firması olan Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, bölgede metrekare fiyatlarının yükselişini sürdüreceğini ve iki yıl içinde iki haneli rakamlara ulaşacağını söyledi. Bölgede yeni ruhsatların alındığına dikkat çeken Aydın, “Fikirtepe’nin ‘primtepe’ vasfının daha da pekişeceğini düşünüyorum. Geleceğine inandığımız bölgede yatırımları sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.