Konut Haberleri
05 Haz 2014 08:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:10

Fikirtepe Avrupa'ya açılacak

Kentsel dönüşümün simgesi Fikirtepe’nin en önemli projelerinden biri olan Yenitepe Kadıköy projesi yabancı yatırımcılar da tanıtılacak. Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat tarafından Fikirtepe’de hayata geçirilen Yenitepe’de ön talepler toplanırken, proje hem Avrupa hem de Körfez ülkelerinde satışa sunul

Fikirtepe Avrupa'ya açılacak
Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, gelecek yıl Fransa’da gerçekleştirilecek MIPIM Fuarı’nda bir ‘Fikirtepe köşesi’ oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bakanlığın ve Belediyenin burada destek vermesi çok önem taşıyor. 7-8 firma bir araya gelerek burada fikirtepeyi tanıtabiliriz. Fuara damgasını vuran ve Fikirtepe algısını değiştirmek için diğer firmalar bu sürece gelebilirler” dedi.

Ali Nuhoğlu, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında birçok ülkede faaliyet gösterdiklerini anlatarak,
“Yabancılarda Fikirtepe’ye yönelik olumsuz algıları var ama inşatlar başladıktan sonra bu algının değişeceğini düşünüyorum. Şu anda Irak, Katar ve Libya’da ilişkilerimiz bulunuyor. Yabancılara ‘Fikirtepe net olarak çözüldü. Burası 3-4 yıl sonra dönüşecek’ algısı vermek gerekiyor” diye konuştu.


Projelere ruhsat veriliyor
Fikirtepe’nin kentsel dönüşüm anlamında sancılı bir süreç geçirdiğini kaydeden Ali Nuhoğlu, “Önce hızlı oluştu ve anlaşmalar hızla imzalandı. Biz iki adada ciddi bir ikna gücü kullanarak insanların tümü ile anlaştık. Ancak Fikirtepe’nin tamamında insanların tamamı ile anlaşma durumu ortaya çıkmadı. Fikirtepe tamamı dönüşmeli, parça parça dönüşürse modern bir yaşam ortaya çıkmayacaktır” dedi.

Nuhoğlu, bölgede 60’ın üzerinde yapım adası olduğunu anlatarak, “Kısa dönemde 20'ye yakın firmanın ruhsatlarını alıp işe başlayacağı bir dönem karşımıza geliyor. Şu anda Fikirtepe’de 7-8 proje başlamış durumda” dedi.

Metrekaresi 10 bin lira olur
Tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılan proje 21 katlı 4 adet bloktan oluşurken, 24 ayda tamamlanması hedefleniyor. Metrekaresi 5 bin 450 liradan başlayan fiyatlarla talep toplamaya başlanan Yenitepe Kadıköy projesi kapsamında 1100 konut inşa edilecek. Projede 67 ile 250 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunacak.
Ali Nuhoğlu, Projeyle bölgenin çehresinin modern şehircilik kapsamında değişeceğini belirterek, “Fikirtepe, İstanbul’un en gözde semti olacak. Yenitepe Kadıköy’e ilgi çok büyük. Şu aşamada talep topluyoruz. Kısa bir süre sonra da satışlara başlayacağız. Çok yakın zamanda projemizdeki metrekare fiyatları 10.000 lirayı bulacak. 5 yıl içinde 1.5 milyon metrekare alanda 40-50 bin konutun yer alacağı Fikirtepe, İstanbul’un merkezinde modern yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek semt olacak” diye konuştu.