Dekorasyon
12 Ağu 2013 16:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:33

Feng Shui ile ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Son yıllarda gazetelerde, dergilerde mutlaka 'Feng Shui ile ev dekorasyonu' başlıkları gözünüze çarpmıştır. Peki, hayatı değiştirdiğine inanılan Feng Shui nedir?

Feng Shui ile ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Feng Shui “rüzgâr” ve “su” anlamına gelen iki kelimeden oluşan bir Çin öğretisidir. Beş bin yıllık bir geçmişe sahip olduğuna inanılan Feng Shui öğretisi, doğadaki enerjiyi yaşanılan mekânlara aktarma yöntemlerini içerir. İnsanların doğdukları andan itibaren doğada var olan beş elementin (ateş, su, toprak, hava, metal) etkisi altında olduğunu belirtir. İnsanın varoluş özelliklerine göre uygun yaşam alanları yaratması gerektiğini savunur. Feng Shui sayesinde kişiler daha sağlıklı, daha mutlu, daha kazançlı bir hayata sahip olabilirler.
 
 
“Feng Shui ile dekorasyon” dizimizin ilk durağı evinizin salonu! Oturma odası ve salon, yatak odanızdan sonra en çok vakit geçirdiğiniz yer. Bakalım Feng Shui öğretisine göre salon dekorasyonu nasıl yapılıyor?
 
Karmaşık bir oda yapısı Feng Shui için doğru değildir. Odanız sade ve oldukça düzenli olmalıdır. Salonda çok fazla mobilya, aksesuar bulunmamalıdır.
Salondaki mobilyalarınızı seçerken rahatlığa ve ergonomiye önem vermelisiniz. Ayrıca renklerde pastel ve yumuşak tonları tercih etmelisiniz.
Kaktüsleri ya da büyük yapraklı bitkileri salonunuzda kullanabilirsiniz. Kaktüs, radyoaktif dalgaları yakalayıp emdiği için daha rahat bir atmosfer yaratılmasına yardımcı olur. Yapay çiçek kullanmamaya özen gösterin.
Boş duvarlarınıza aksesuar olarak ayna yerleştirebilirsiniz. Aynaların güzel manzaralar yansıtacak şekilde yerleştirilmesine dikkat edin. Aynaları yanlış yere astığınızda olumsuz enerjinin çoğalmasına neden olabilirsiniz.
Mobilyalarınızı duvara değil, kapıya bakacak şekilde yerleştirmelisiniz.
Radyoaktif enerji yayan televizyon, radyo gibi teknolojik aletleri kullanmamaya özen gösterin. Feng Shui öğretisinde elektronik aletlere dekorasyonda yer verilmiyor.
Aydınlatma sisteminizi kurarken, odanızın tek bir köşesinin bile karanlık kalmamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca aydınlatma aksesuarlarınızın dekorasyonunuza uyan parçalardan oluşmasına da özen gösterin.
Odanızın boş kalan köşelerini güzel tablolar, mutlu fotoğraflarla süsleyin. Ve unutmayın; evinizin pozitif enerjisi için salonunuzda depresif ya da çirkin olan hiçbir şeye yer vermek yok!
 
evimleben.com