Güncel
23 Oca 2020 11:38 Son Güncelleme: 23 Oca 2020 12:06

Fenerbahçe TÜRGEV'den bina mı kiraladı?

Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel, Fenerbahçe'nin üniversite binası için Erdoğan ailesine yakınlığı ile bilinen TÜRGEV Vakfı'ndan oldukça yüklü bir kira bedeli ile bina aldığını yazdı ve ekledi: stanbul'un Anadolu yakasında başka bir bina mı yoktu? Ya da bu firma tesadüf mü denk geldi? Üniversite kurma izni karşılığında mı bu bina kiralandı? Siyasi bir yönlendirme mi mevcut?

Fenerbahçe TÜRGEV'den bina mı kiraladı?

İşte Murat Ağırel'in bugünkü o dikkat çeken yazısı: 

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyerek yazıma başlamak istiyorum.

Fenerbahçe Üniversitesinin, TÜRGEV ile ilişkisine denk gelince çok şaşırdım. Nasıl olur diye araştırmaya koyulunca devamı geldi…

Yeni kitap çalışması içerisinde TÜRGEV Genel Kurul üyelerini araştırırken, Ayhan Özgürel ismi hakkında bazı bilgilere ulaştım. Daha önce yazılmış mı, haber olmuş mu diye bakınca gazeteci ağabeyim Adnan Bulut'un konuyu daha önce Cem TV'de katıldığı programda anlattığı görüntüleri izledim. Sonrasında köşesine de taşımış.

Bilmeyenler için konuyu sizlere tekrar anlatayım…

Bir Fenerbahçe taraftarı olarak Fenerbahçe Üniversitesi fikri beni de çok heyecanlandırmıştı. Ancak Aziz Yıldırım çok uğraşmasına rağmen bazı problemler çıkıyordu. Nihayetinde gerekli izinler alındı ve üniversite binası arandı.

Üniversite binasının kiralanması işi ile Fenerbahçe Divan Başkanı Vefa Küçük yetkilendirildi. Ataşehir'de bir bina beğenildi ve sözleşme yapıldı. Binaya yıllık 16 milyon TL kira bedeli karşılığı 10 yıllık sözleşme yapıldı. Yani toplam 160 milyon TL ödeme yapılması planlandı.

Oysaki 3-4 yıllık kira bedeli karşılığında çok rahat bina alınacak iken bu kiralama işi akıllıca gelmedi.

Peki, bina kimden kiralanmış diye baktım. Şirketin ismi: Arz Gayrimenkul ve Girişim Portföy Yönetimi A.Ş.

Firma, 2015 yılında kurulmuş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özgürel. Kendisi eski AKP Başakşehir İlçe Başkanı ve TÜRGEV Genel Kurul Üyesi.

Firmanın diğer ortakları daha ilginç…

Mehmet Sami Saylan, Bilal Erdoğan'ın Kartal imam hatipten arkadaşı. Aynı zamanda MAYADEM adlı bir firması daha var. Enis Dişli ile bu şirkette ortak. Firmanın müdürlüğünü de Emir Dişli yapıyor. Firma da ARZ Gayrimenkulün de hissesi bulunuyor. İBB'den Mevlüt Uysal döneminde 187 bin TL'lik ihale de almış. Tesadüf bu ya Mevlüt Uysal da Başakşehir Belediye Başkanı sonrasında ise İBB Başkanı oldu.

Emir Haktan Dişli, Kendisi Şaban Dişli'nin yeğeni, Sırma Grup Yönetim kurulu Başkanı Davut Dişli'nin oğlu. Nikah şahidi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'dı. Emir Haktan Dişli, aynı zamanda özelleştirme kapsamında alınan Bor Şeker fabrikasının CEO'su. Hatırlarsanız fabrika özelleştikten sonra satışa konu olmayan devlete ait olan arazide bulunan sendika binasının yıktırılıp havuzlu villa yaptırılması ile de gündeme gelmişti.

Halil İbrahim Akyıldız, FETÖ liderini ziyaret eden ekipte bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün damadı kendisi. Dumankaya Holding, Dumankaya İnşaat gibi FETÖ'den el konulan 14 şirkete kayyum olarak atanmıştı.

Engin Telli, AKP Başakşehir İlçe Başkan Yardımcısı, Ensar Vakfı Başakşehir Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.

Fenerbahçe Üniversitesi adına işlemleri takip eden Vefa Küçük, Adnan Bulut'un haberinden sonra bir açıklama yapmış ve kulübün zarara uğradığı yönündeki haberlere tepki göstermişti. Açıklamasında "Dokuz katlı binayı aylık 762 bin TL bedelle kiralandığını, içinde tadilatların yapıldığını bu tadilat bedelinin de kiraya eklendiğini 120 ay boyunca ödeneceğini, bir değerleme şirketinden fiyat hakkında rapor aldıklarını ve bu binayı yarı fiyatına kiraladıklarını" belirtmiş…

Sayın Vefa Küçük her ne kadar, "ucuza tuttuk" dese de Anadolu yakasında, 10 yıllık kira karşılığı toplam rakama çok daha büyük binaların satın alınabileceği gerçeği mevcut. Gerçekten insanın aklına takılıyor.

İstanbul'un Anadolu yakasında başka bir bina mı yoktu?

Ya da bu firma tesadüf mü denk geldi?

Üniversite kurma izni karşılığında mı bu bina kiralandı?

Siyasi bir yönlendirme mi mevcut?

Akla mantığa yatmayan bu durumda karşımıza onlarca soru çıkar…

Ve çıkmaya da devam edecek.