Konut Haberleri
15 Ara 2012 15:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

Fenerbahçe, Galatasaray'a komşu oluyor!

Fenerbahçe ve Galatasaray Fenerbahçe Burnu’ndan sonra, şimdi de Florya’da komşu olmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe, Galatasaray'a komşu oluyor!

Fenerbahçe ve Galatasaray Kadıköy Fenerbahçe Burnu’ndan sonra, şimdi de Florya’da komşu olmaya hazırlanıyor. Fenerbahçe, Galatasaray’ın Florya’daki tesislerine komşu semt pazarının arsasını spor salonu yapmak istiyor.

Fenerbahçe’nin araziyi 49 yıllığına kiralama talebine ilişkin rapor, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu haftaki oturumunda görüşüldü.

Fenerbahçe, Şenlik Mahallesi’nde mevcut planlarda “Oyun Alanları” olarak belirlenen “Spor Salonu” olarak değiştirilmesini istedi. 4356 metrekarelik arazide spor salonu yaptırmak isteyen kulüp, olimpik ölçülerde, kapalı ve açık yüzme havuzu ile birlikte açık tenis kortları, açık basketbol ve voleybol sahalarının bir arada bulunacağı kompleks inşa ettirmeyi planlıyor.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, söz konusu taşınmazın ticari amaçla kullanımının söz konusu olabileceği ünitelere zorunla olarak ihtiyaç duyulması halinde Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğe göre işlem yapılması kaydıyla, arazinin kullanım hakkının Fenerbahçe Spor Klübü’ne “bedelsiz” olarak devrini uygun gördü.

HÜRRİYET

Haberin tamamını okumak için tıklayın:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22161561.asp