Ekonomi
06 Kas 2020 08:45 Son Güncelleme: 06 Kas 2020 08:54

FED Faiz kararı piyasaların beklediği gibi açıklandı

FED Faiz kararı piyasaların beklediği gibi açıklandı. FED Kasım 2020 döneminde faizleri 0-0.25 sabit tuttu.

FED Faiz kararı piyasaların beklediği gibi açıklandı

Amerikan Merkez Bankası FED Kasım 2020 Faiz kararı açıklandı. FED kararı piyasaların beklentisi doğrultunusda çıktı.

Kasım 2020 Amerikan Merkez Bankası FED faiz kararı açıklandı. ABD'de yaşanan seçim süreci ve ABD senatosunun teşvik paketi üzerinde anlaşamaması konuları üzerinde yoğunlaşan toplantı sonunda alınan faiz kararı duyuruldu. 

FED'in Kasım 2020 faiz kararı piyasaların beklentisi doğrultusunda çıktı. Amerikan Merkez Bankası FED tarafından açıklanan karar kapsamında Kasım 2020 döneminde faizler sabit tutuldu. 

Donald Trump ve joe Biden arasında kıyasıya devam eden seçim yarışı gölgesinde gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonunda sürpriz bir karar çıkmadı.

0-0.25 ARALIĞINDA SERBEST TUTULDU

Covid-19 salgının ABD ekonomisine etkisi nedeniyle geçmiş dönemde faiz oranını yüzde 0 bandında indiren FED Kasım 2020 toplantısında faiz oranlarını bu seviyede tuttu. Bu karar ile FED faiz oranlarını yüzde 0 ile 0.25 aralığında sabit bıraktı. 

FED Kasım 2020 toplantısı sonrasında faiz oranlarını yüzde 0 ile 0.25 bandında sabit tuttu. ABD Seçim Sürecinin Etkisi FED kararlarında ABD'de seçim sürecinin devam etmesi ve mahkeme sürecine daha da uzama ihtimali FED varlık alımlarında değişikliğe neden olabilir. Bunun dışında ABD'de son dönemlerde artan koronavirüs salgını, Avrupa ülkelerinde yeniden vaka sayılarının tırmanması ve ekonomik tedbirlerin uygulanması, ABD'de senatonun 2 trilyon dolarlık mali teşvik paketinde anlaşamaması gibi konularda FED'in ekonomik görünüm beklentisinde değişkliğe neden olabileceği ele alındı.