Konut Haberleri
30 Eyl 2017 14:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

FAV Turkey kapılarını açtı! Tarımda en büyük gücüz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, FAV TURKEY Fuar ve Zirvesi’nin açılışında konuştu. Daniş, "Tarımda Avrupa’nın en büyük gücü olduk" dedi.

FAV Turkey kapılarını açtı! Tarımda en büyük gücüz
FAV TURKEY Fuar ve Zirvesi’nin açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, “Avrupa’da 4. sıradan birinci sıraya yükseldik. Tarımda Avrupa’nın en büyük gücü olduk. Dünyada ise 8. sıradayız” dedi. Daniş, ihracatta yeni hedef pazarlar olan Çin ve Afrika ülkelerindeki açılımlara devam edileceğine dikkat çekti.

 
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi tarafından organize edilen FAV TURKEY Sebze Meyve, Kuru Gıda, Kesme Çiçekçilik Fuarı ve Zirvesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş tarafından açıldı. Yurt dışından ve yurt içinden tarım dünyasının önemli isimlerin, bürokratların, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı fuarda, Türkiye’nin ev sahipliğinde 10 ülkenin katılımıyla uluslararası bir zirve gerçekleştirildi. “Akdeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım: Fırsatlar ve İşbirlikleri” konulu zirveye ilgi büyüktü.