Konut Haberleri
15 Ara 2020 09:31 Son Güncelleme: 15 Ara 2020 09:39

Faizsiz konut kredisi geliyor! Kimler faydalanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faizsiz konut kredisi verileceğini açıkladı. Erdoğan, yapılan kabine toplantısının ardından pandemi döneminde ekonomik sıkıntı içinde olan başta esnaflar olmak üzere geniş bir yelpazeye yönelik ekonomik destekleri açıkladı.

Faizsiz konut kredisi geliyor! Kimler faydalanacak?

Dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev almak isteyen vatandaşlara faizsiz konut kredisi imkanı sunulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindiren haberi paylaştı. Pandemiyle mücadele kapsamında esnafa ve vatandaşlara yapılan yardımları açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, konut kredisinde faiz uygulanmayacağının müjdesini verdi.

Konutta faizsiz kredi nasıl olacak? Faizsiz konut kredisi nasıl alınacak? Faizsiz konut kredisi kimlere verilecek? Bu soruların detayları henüz belli değil. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan faizsiz konut kredisini alabilecek kesimi şöyle açıkladı:

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ KİMLERE

"Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacaktır. Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır. Sağlık Bakanımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı bu hususun süratle neticelendirilmesi hususunda görevlendirdim."

Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi faizsiz konut kredisi 'vazife malulü sağlık çalışanlarına' verilecek. Şu anda bilinen tek başlık bu. Ancak önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarla bu kapsam genişletilebilir mi, hep birlikte bekleyip göreceğiz.